So long Cohen 2022-2023

Ernest Beuving, Erik Raayman, Jaap Berends & Tessa Zoutendijk
Ernest Beuving gaat met zijn band op zoek naar wie Canadese singer-songwriter Leonard Cohen nou echt was
vr 4 nov 2022 20:30
vr 4 nov 2022
20:30
  • vr 4 nov 2022
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

‘So long Cohen’ is een bijzonder voorstelling, met een combinatie van muziek en poëzie, humor en ontroering

Ernest Beuving zingt en zoekt in So long Cohen Leonard Cohen. Dit zoeken doet hij deels op cabareteske wijze. Zo laat hij bijvoorbeeld, via zijn imitaties, tal van karikaturale tafelgastheren aanschuiven om mee te denken (van Maarten van Rossem en Nico Dijkshoorn tot Bob Dylan en Armand). Kortom: dat wordt op vrijdag 4 november in De Kleine Willem een avond heerlijke Leonard Cohen-muziek en beleving, met veel humor, ontroering en poëzie.

Eind 2016 overleed Leonard Cohen, die met zijn donkere stem en zijn prachtige teksten, generaties in de ban wist te houden. So long Cohen is een theaterconcert met de bekendste nummers van deze charismatische Canadese folkzanger, componist en dichter. Daarnaast is So long Cohen een ontdekkingsreis naar wie Leonard Cohen nou was.

Ernest Beuving is cabaretier, zanger, performer en tekst- en liedjesschrijver. Hij toert met zijn Bende van Beuving door het land (een cabaretesk muziektheaterprogramma samen met zijn vaste band en zangkoren).
Voorheen deed hij Ernest(o) & Marcellino met Wilfried Finkers (inderdaad ‘de broer van’).
De Telegraaf noemde hen ooit: ‘Het best bewaarde theatergeheim van Nederland’. Ook speelt hij met André Manuel en Thijs Kemperink in het Oosten van het land Goeie Tukkers met de show Tukkerwareparty.
De Stentor roemt ‘zijn mateloze gevoel voor humor’ en noemt Ernest Beuving een ‘mulitalent met een ijzersterke zangstem en vlijmscherpe imitaties, die ongelofelijk soepel improviseert’.

‘There is a crack in everything, that’s how the light get’s in’

Leonard Cohen

Credits

- Ernest Beuving: zang, verteller, cabaretier en gitaar
- Erik Raayman: gitaar, bas, kunstfluiten en zang
- Jaap Berends: contrabas, gitaar, banjo, piano en zang
- Tessa Zoutendijk: viool, accordeon, mandoline en zang
- Jurriaan Boerstoel: piano en techniek