Janey van Ierland

Canto Ostinato, in memoriam Simeon ten Holt - ligconcert

Sandra & Jeroen van Veen
Neem een matje mee en geniet liggend van Canto Ostinato
zo 19 feb 2023 14:30
zo 19 feb 2023
14:30
  • zo 19 feb 2023
    14:30
    Incl. garderobe
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

Duo Sandra en Jeroen van Veen speelt Canto Ostinato

In 2023 zou de Nederlandse componist Simeon ten Holt 100 jaar zijn geworden. Voor deze gelegenheid brengen Sandra en Jeroen van Veen op zondag 19 februari in het Muziekcentrum zijn bekendste werk ten gehore: Canto Ostinato. De componist prefereerde hun uitvoering boven de andere bestaande pianoversies.

In 2016 kregen Sandra en Jeroen van Veen zelfs tien keer een Gouden Plaat. Er zijn meer dan honderdduizend cd's verkocht van hun versies van Canto Ostinato; een unicum. Sandra en Jeroen waren heel close met Simeon ten Holt. Wilma de Rek schreef een paar jaar geleden een biografie over de componist.

Liggen tijdens het concert:
Tijdens het gedeelte voor de pauze zit u. In dit deel zal Wilma de Rek verhalen vertellen die opgeluisterd worden door fragmenten gespeeld door Sandra en Jeroen van Veen en er worden foto’s geprojecteerd. Wij bieden dan de gelegenheid om op een stoel te zitten, zodat u de projecties goed kunt zien.

In het gedeelte na de pauze, zitten alleen Sandra en Jeroen op het podium en spelen zij Canto Ostinato. Bezoekers die liggend willen luisteren naar het werk, kunnen na de pauze gaan liggen.

Let op: bezoekers die willen liggen, dienen zelf een matje, dekentje of kussen mee te nemen.

 

‘De cd met Canto Ostinato werd door Ten Holt zelf tot de best opname van zijn werk bestempeld’

ligconcert.nl

Credits

-Piano: Sandra en Jeroen van Veen
-Interview: Wilma de Rek

Programma

-Simeon ten Holt: Canto Ostinato en Aforisme II