Sribi Switi (4+)

Lloyds Company
Lloyds Company neemt je in dansvoorstelling mee naar de wereld van dromen en illusies
zo 8 jan 2023 14:30
zo 8 jan 2023
14:30
  • zo 8 jan 2023
    14:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede
    Geweest

Slaap kan tot mooie verhalen leiden, in dromenland krijgt fantasie de vrije hand: Sribi Switi

Een nachtelijke reis naar het land van de verbeelding. Zo omschrijft danser en choreograaf Lloyd Marengo Sribi Switi, zondagmiddag 8 januari te zien in De Kleine Willem in Enschede. Een dromerige hiphop dansvoorstelling voor 4+.

Marengo, winnaar van de dansprijs Gouden Zwaan 2022, bewerkte voor Sribi Switi (Slaap lekker in het Surinaams) de succesvolle Franse kindervoorstelling A Deux Mains van Nabil Ouelhadj. Met hiphopdansstijlen als popping, waving, tutting en robotics creëren de twee dansers en een beatboxer een illusionaire wereld.

Sribi Switi is een speelse voorstelling met een universeel verhaal, geïnspireerd op zowel bekende Surinaamse, als Nederlandse kinderverhalen en -liedjes. 

Na jaren als danser en choreograaf te hebben gewerkt, richtte Lloyd Marengo in 2019 zijn eigen gezelschap op, waarmee hij hiphop met theater verbindt. Hij weet als geen ander de krachtige danstaal van hiphoppers te transformeren naar kwetsbaar danstheater.

Lees HIER interview met Lloyd Marengo: "Popping is niet de makkelijkste dansvorm. Het vergt erg veel van je"

‘Er zijn kunstenaars voor wie niets vanzelfsprekend is. Die gedreven worden door de plek en het moment waar ze zichzelf tegenkomen. Lloyd Marengo is zo iemand’

Jury Gieskes-Strijbis Fonds over Lloyd Marengo

Credits

- Concept/choreografie: Lloyd Marengo.
- Cast: Gerson Bouman (dans en zang), Neha Akhtar (dans) en Ruud van Schaik (beatbox, muziek en zang).
- Muziek: Stijn van Strien.
- Spoken word: Burnice Hiwat.

Volkskrant onder de indruk
‘’Lief, swingend en muzikaal: de goedgemutste hiphopvoorstelling Sribi Switi van Lloydscompany straalt bovenal veelkleurig vertrouwen uit.’’ Dat zijn de mooie woorden van de recensent van de Volkskrant die deze voorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar heeft gezien. Op zondag 8 januari staat Sribi Switi in De Kleine Willem.

De Volkskrant: ‘’‘Slaap lekker’ betekent de Surinaamse titel; dat zullen jonge kinderen zeker doen, na dit geruststellende mini-uur over de zoektocht van Anansi (de spin) en zijn vriendin Myra (de mier) naar de grote wijze kruisspin. Al stuiteren de meesten ook energiek van hun stoel wanneer beatboxer Ruud van Schaik iedereen wakker trilt met vocale roffels en ademteugen. De toevoeging van livemuziek aan de ontdekkingsreis van Anansi en Myra is dé vondst van deze eerste kindervoorstelling van choreograaf Lloyd Marengo.’’