LEGENDARY ALBUMS LIVE presenteert - Meat Loafs ‘Bat out of Hell’

René van Kooten en Tessa Sunniva
Onvergetelijke herinnering met integrale uitvoering van complete album
vr 10 feb 2023 20:00
vr 10 feb 2023
20:00
  • vr 10 feb 2023
    20:00
    Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

Meat Loaf en Ellen Foley krachtig neergezet in Bat out of Hell

45 jaar na het overdonderende succes van zijn album Bat out of Hell overleed in 2022 Meat Loaf (Marvin Lee Aday). De karakteristieke zanger werd wereldberoemd door zijn rockhit Paradise by the Dashboard Light, die hij op dit album uit 1977 samen zong met Ellen Foley. Mede om die onvergetelijke herinnering kiest Legendary Albums Live op 11 februari in het Muziekcentrum voor een integrale uitvoering van het complete album, waarvan per jaar nog altijd zo’n tweehonderdduizend exemplaren worden verkocht.

Wereldwijd gingen er inmiddels zelfs al meer dan 43 miljoen exemplaren over de toonbank, waarmee Bat out of Hell het op vier na bestverkochte album aller tijden is.

Meat Loafs optredens werden gekenmerkt door theatrale acts. Aan de Volkskrant vertelde hij: ‘’De meeste rockbands denken dat het voldoende is gewoon hun liedjes te spelen. Ik niet. Mensen moeten meegesleept worden in een drama. Ieder hoekje van het podium moet worden benut.’’  

Meat Loaf wordt ontzettend sterk neergezet door René van Kooten.

Tessa Sunniva speelt op een overtuigende wijze Ellen Foley.

René van Kooten
René van Kooten is een Nederlandse musicalacteur en zanger. Sinds 1998 heeft hij in veel grote musicalproducties gespeeld, zoals Les Misérables, Grease en Evita.

Tessa Sunniva
Tessa Sunniva is een veelzijdige zangeres en musical actrice. Ze speelde diverse hoofrollen in binnen en buitenland zoals Ariel in The Little Mermaid, Jane in Tarzan, gaf namens Disney als eerste Europeaan haar eigen soloshow op Disney Magic en was te zien in Best Of Broadway.

Onderdeel van:
De grote WELKOMPAS

‘Elk hoekje van het podium moet worden benut’

Meat Loaf in de Volkskrant

Credits

- Artiesten: René van Kooten en Tessa Sunniva
- Band: La-Live Band, onder leiding van Jan Peter Bast