40 jaar de allermooiste liedjes

Karin Bloemen & Metropole Orkest
Het beste orkest van Nederland en de grootste diva samen op één podium!
zo 19 feb 2023 14:30
zo 19 feb 2023
14:30
 • zo 19 feb 2023
  14:30
  Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje
  Wilminktheater, Enschede
  Pay. Zaal
  Geweest

Karin Bloemen viert dat ze 40 jaar op het podium staat, samen met het Metropole Orkest

Karin Bloemen is al veertig jaar artiest. Hoe kun je dat beter vieren dan met het Metropole Orkest? Het beste orkest van Nederland en de grootste diva samen op één podium… Dat belooft een heerlijk avond te worden op 19 februari in de Pay.Zaal van het Wilminktheater, waarbij alle grote hits van Bloemen voorbij komen zoals Geen Kind Meer, Lef en Zuid-Afrika.

Bloemen is ontzettend veelzijdig als zangeres en cabaretière die met haar opvallende verschijning, haar prachtige liedjes en bruisende optredens en theatershows de aandacht op zich weet te vestigen. Een optreden van Karin Bloemen is een unieke ervaring. Of het nu gaat om een theatershow of een concert, met haar fabuleuze stem en expressieve mimiek bespeelt zij elke zaal. Soms is zij uitbundig en extrovert, dan weer ingetogen en gevoelig.

Denk je aan een orkest, dan denk je aan klassiek. Maar dat speelt het Metropole Orkest niet. Wel jazz, pop, soul, funk, cabaret, musicals, filmmuziek en wereldmuziek. Van nu en van langer geleden. Ondanks de muzikale diversiteit heeft het Metropole Orkest een onmiskenbare sound, stijl en identiteit. Het orkest, zo'n 50 man en vrouw sterk, doet alles wat mensen kan raken. Dat is tenslotte de essentie van muziek.

In De Telegraaf zegt Bloemen over haar optreden: ‘’Nu ik alles aan het voorbereiden ben en binnenkort 61 jaar word, komt alles weer voorbij. Soms heb ik de tranen in mijn ogen staan als iets me ontroert. Naast alle concerten die komen, schrijf ik ook een boek over alles wat ik als artiest heb meegemaakt.”

Klik HIER voor een interview met Neerlands grootste diva, Karin Bloemen:
'Ik streef elke voorstelling naar een schaterlach, een traan en dat er even nagedacht wordt'

 

‘Ik ben gezegend met zo’n mooie carrière’

Karin Bloemen in De Telegraaf