QUEEN The Music - A Night at the Opera (zitconcert)

Sonny Vande Putte, Thomas Meeuwis, Ravenna Moscoso, Nadine Pruim en met special guests Timothy Drake en Linda van Kinsbergen
Show met de grootste hits van de beste band ooit - Met vier ijzersterke vocalisten en speciale gasten
za 25 feb 2023 20:00
za 25 feb 2023
20:00
  • za 25 feb 2023
    20:00
    Incl. garderobe
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

Kippenvel bij de ballads, swingen op de rocknummers. Bijna alsof de band zelf op het podium staat: Queen The Music

Na het succes van de tournee The show must go on, zetten de zangers en muzikanten van Queen The Music een stapje terug in de tijd, naar het begin van het succes van de Britse rocksensatie. A Night at the Opera wordt op zaterdag 25 februari in het Muziekcentrum Enschede een overgetelijke avond.

Met A Night at the Opera, de vierde elpee van de groep, begon het wereldwijde succes van Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor en John Deacon, die voor die tijd alleen met Killer Queen een hitje hadden gehad. Maar dit was de plaat met Bohemian Rhapsody, wereldwijd een nummer één-hit. De rest is geschiedenis.

In deze volledig nieuwe show zijn er vier vocalisten op het front met afwisselend John Vooijs óf Sonny Vande Putte, Thomas Meeuwis, Ravenna Moscoso en Nadine Pruim. Timothy Drake (in Enschede ook wel bekend als Tim Deelstra) betreedt als speciale gast het podium. Een andere speciale gast is Linda Kinsbergen als Montserrat Caballé. Haar uitvoering van Barcelona bezorgt de bezoekers vast en zeker kippenvel.

Met tientallen hits in de jaren zeventig, tachtig en negentig is Queen een van de succesvolste popgroepen uit de geschiedenis. De band staat bekend om haar muzikale veelzijdigheid, gelaagde arrangementen, harmonieën en krachtige liveoptredens. Het optreden tijdens Live Aid in 1985 werd verkozen tot het beste liveoptreden aller tijden.

Dit concert in de Grote Zaal van het Muziekcentrum is een zitconcert.

'De muziek van Queen komt tot leven, gestoken in een spectaculaire show'

Maxazine

Credits

-Met: John Vooijs of Sonny Vande Putte, Thomas Meeuwis, Nadine Pruim en Ravenna Moscoso.
-Speciale gasten: Timothy Drake en Linda Kinsbergen.

Wie is John Vooijs?
John Vooijs kreeg dankzij de televisietalentenjachten voor Tarzan en Joseph nationale bekendheid en een grote fanschare. Hij speelde hoofdrollen in Mamma Mia en We Will Rock You en deed mee aan The Voice Of Holland. Johan was al meerdere keren te zien in Queen The Music.

Wie is Sonny Vande Putte?
De Belgische Sonny Vande heeft als leadzanger zich verschillende zangstijlen eigen gemaakt, waarbij hij gespecialiseerd is in rock, pop, jazz en barbershop. In 2019 richtte Sonny de Queen tribute ‘Mother Mercury’ op, dat een plaats in de halve finale van Belgium’s Got Talent haalde.

Wie is Ravenna Moscoso?
Ravenna neemt jaarlijks deel aan songwritercamps waar ze songs schrijft en arrangeert voor artiesten van Sony Records. Op de Malediven stond ze zelfs in het voorprogramma van Seal. Afgelopen jaar kwam haar eerste eigen single uit. Hoewel haar voorliefde voor R&B duidelijk aanwezig is, houdt ze van en speelt ze alle muziekgenres. Queen is daarbij absoluut een favoriet.

Wie is Thomas Meeuwis?
Thomas ‘Thozes’ Meeuwis was al te zien als Roger Daltrey in de theatershow Woodstock the Story. Daarnaast speelt hij gitaar en toetsen bij CCR-tribute The Fortunate Sons en heeft hij net zijn eerste album met eigen songs uitgebracht. Thozes is een enorme Queen-fan en A Night at the Opera is zijn favoriete Queen-album.

Wie Nadine Pruim?
Nadine Pruim speelt met diverse soul- en rockformaties op menig (theater)podium en festival in Nederland en België. Via haar eigen YouTube kanaal, werd ze gescout door het RTL4 programma I Can See Your Voice waar ze als de ‘relaxte rockchick’ haar talent mocht laten zien. Ze heeft altijd een liefde gehad voor Queen.

Programma

Alle hits: I Want it All, Under Pressure, I Want to Break Free, Somebody to Love, Another One Bites The Dust, We Are The Champions, We Will Rock You, The Show Must Go On, Don’t Stop Me Now en Bohemian Rhapsody.