Jannie The Show Dog

Henry van Loon
Henry moet het huis nu echt uit!
do 9 mrt 2023 20:00
do 9 mrt 2023
20:00
  • do 9 mrt 2023
    20:00
    Incl. garderobe
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

Is er nog wat te lachen na twee jaar lockdown? Henry van Loon vindt van wel

Henry van Loon is terug in het theater met zijn nieuwe cabaretprogramma de Jannie The Show Dog. Dat een cabaretier in de Pay.Zaal van het Wilminktheater speelt, bewijst het vakmanschap van Henry. Op woensdag 9 maart komt de cabaretier, acteur en zanger naar Enschede.

Toen Henry zijn hond Jannie kreeg brak niet lang daarna een wereldwijde pandemie uit en zat hij ineens permanent binnen met die nerveuze joekel. Midden in die pandemie werd vervolgens zijn dochter geboren. Het plaatje was compleet: één relatie, twee stiefkinderen, één hond, twee impulsaankoop-konijnen, één baby, nul keer ongestoorde seks. Samen in één huis. Twee jaar lang. Dag in dag uit. Uur na fucking uur.

Een zware tijd, dat zeker. Maar ook een tijd voor bezinning. Tijd om na te denken wie de Henderball nou eigenlijk was. En wat hij eigenlijk écht wilde. En weet je wat dat was? ‘’Weg. On the road again. Terug naar jullie. Terug naar jou. Gewoon zoals vroeger. Mannen onder elkaar. Of vrouwen onder elkaar. Of mannen onder vrouwen. Of vrouwen onder vrouwen, of personen onder elkaar, nou ja. Je begrijpt het. Hoe dan ook: Het huis uit.’’

Deel je dat gevoel? Kom dan ook. Bel de oppascentrale of laat iemand op je planten passen en ontdek wat er nog te lachen valt na twee jaar lockdown.

Het Parool zag de voorstelling. De verslaggever is erg enthousiast: ''Jannie the Showdog bewijst andermaal dat Henry van Loon een geweldige performer is.''

‘Henry van Loon overtuigt met kwetsbaarheid, meligheid en absurdisme’

NRC ★★★★