Cadanza

Eric Vaarzon Morel & amigos
Virtuoze Nederlandse gitarist maakt nieuwe generatie warm voor de cadans van de flamenco
vr 18 nov 2022 20:00
vr 18 nov 2022
20:00
  • vr 18 nov 2022
    20:00
    Incl. garderobe
    De Grote Kerk, Enschede
    Op de Oude Markt

Maak je op voor een wervelende mix van passie, melancholie, ritme, dans en indiepop: Cadanza door Eric Vaarzon Morel en zijn jonge vrienden

Flamenco met een nieuwe twist. Zo omschrijft flamencogitarist Eric Vaarzon Morel het resultaat van zijn samenwerking met een jonge generatie muzikanten. Cadanza heet de voorstelling die daaruit is ontstaan, vrijdag 18 november te zien in de Grote Kerk in Enschede.

Vaarzon Morel is in Nederland de ongekroonde koning van de flamenco. De ritmische, intrigerende muziek die zijn oorsprong heeft in Andalusië, heeft bij hem altijd de boventoon gevoerd. Tegelijkertijd heeft hij altijd opengestaan voor het ontdekken van andere genres.

De stilte door corona bracht hem in contact met een aantal jonge artiesten. Door met hen te spelen en te repeteren, vormde zich een muzikaal trio. Met hen, modern flamencodanseres Conchita Boon en pop- en flamencozangeres ELLE, gaat hij nu de podia op.

Maak je op voor een wervelende mix van passie, melancholie, ritme, dans en indiepop, waarbij de lol eruit bestaat elkaar al improviserend te vinden in een vurige ‘cadanza’.

Het trio wordt begeleid door Dámaso Escuariaza percussie/cajón, Elías Blanco percussie/cajón en Yannik Sieburg elektrisch gitaar.

Klik HIER voor een interview met meestergitarist Eric Vaarzon Morel: "Paco de Lucia zei tegen me: Ontwikkel je eigen stijl"

'Ook daarom hou ik van flamenco: het stimuleert de vrije geest. Ik ben steeds meer mijn eigen muziek gaan maken, en heb uiteindelijk mijn kunstenaarschap gevonden, hoe pretentieus dat misschien ook klinkt'

Eric Vaarzon Morel in NRC