Imke Koldijk

From the sun's perspective

House of Makers
Hoe kun je muziek ervaren zonder het (te hoeven) te horen? 
za 11 feb 2023 19:00
za 11 feb 2023
19:00
  • za 11 feb 2023
    19:00
    Incl. garderobe
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

Interdisciplinaire muziektheatervoorstelling over ervaring van muziek

From the sun's perspective  van House of Makers is een interdisciplinaire muziektheatervoorstelling over de ervaring van muziek. De muziek krijgt op zaterdag 11 februari in het Muziekcentrum een visuele vorm en wordt vertaald in gebaren en dans, de voorstelling streeft ernaar muziek ook zichtbaar en voelbaar maken.

From the sun's perspective brengt artiesten samen die elkaar in onze gekaderde samenleving niet snel zullen tegenkomen. Multi-instrumentalisten, een blinde klarinettist, een moderne danser, een dove danseres en een mimespeler komen en werken samen via hun unieke én hun gezamenlijke ervaring van de muziek. Hoe smelten verschillende interpretaties samen tot een gedeelde ervaring in deze immersieve voorstelling. 

De nieuwe muziekcompositie dient ook als partituur voor de choreografie, de scenografie, en het licht.  Zo omarmt From the sun's perspective ook een doof en slechthorend publiek in een omgeving die meestal is voorbehouden aan een muziekminnend, horend publiek. Via nieuwe en herontdekte vormen streeft de voorstelling naar een totaal ervaring van muziek, één die alle zintuigen aanspreekt.

Klik HIER voor een interview met twee van de spelers in deze inspirerende voorstelling: "Ik kon de muziek niet horen, maar mijn lichaam voelde het wel! Bijzonder hè?"

‘Ons werk nodigt uit om in gesprek te gaan’

House of Makers in het Parool

Credits

Cast: André Kerver (klarinet), Brigitte van Hagen (sopraan en gebarentaal), Christie Tilborg (dans en gebarentaal), Carlo Camagni (dans), Doortje Peters (mimespeler), Nicholas Robert Thayer (electronica), Oene van Geel (altviool), Marianne Noordink (dwarsfluit en ney) en Setareh Nafisi (piano en electronica).