Jitske Schols

The Epic Tale of the Stranded Man

VanWyck
Vier ★★★★ sterren: 'VanWyck geeft liedjes dynamiek mee die door geen geluidsdrager geëvenaard wordt'
vr 10 feb 2023 20:30
vr 10 feb 2023
20:30
  • vr 10 feb 2023
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede
    Geweest

Met prachtige nummers en een mysterieus verhaal neemt VanWyck je mee naar een gevaarlijk eiland waar draken, zwervers en zeewierverkoopsters wonen. En een man met een geweer. Game of Thrones meets Peaky Blinders in muziek.

De folk en americana van de Amsterdamse singer-songwriter VanWyck wordt door de pers vrijwel unaniem de hemel in geprezen. En met The Epic Tale of the Stranded Man zet ze een volgende stap. Kom luisteren naar al dat moois op vrijdag 10 februari in De Kleine Willem. 

Het warme, donkere geluid van Christien Oele (VanWyck) wordt wel vergeleken met de muziek van Natalie Merchant, Leonard Cohen en Laura Marling. The Epic Tale of the Stranded Man is een groots opgezette vertelling over een man die aanspoelt op een eiland en niet meer weet wie hij is. 

Tijdens het gelijknamige theaterconcert neemt VanWyck ons mee naar dat eiland en leert ze ons dat verbeelding geen grenzen kent, dat vrijheid soms te vinden is in hele kleine kamers en dat dapperheid en kwetsbaarheid bijna altijd hand in hand gaan.  

 De media over VanWyck:

“VanWyck zingt liedjes van troostrijke, sensuele en aangrijpende schoonheid” 

“De liedjes van VanWycks conceptalbum klinken ook live rijk en panoramisch” ⭐⭐⭐⭐ - de Volkskrant

“De muziek van VanWyck heeft zachtheid als kracht” ⭐⭐⭐⭐ - NRC 

'De muziek van VanWyck heeft zachtheid als kracht'

NRC ★★★★

Credits

VanWyck bestaat uit:
-Christien Oele: gitaar en zang
-Reyer Zwart: gitaar, bas, piano en zang
-Rowin Tettero: drums
-Paul Bond of Henk Hulzebosch: piano en zang
-Marco van Os: bas

De Volkskrant: 'VanWyck geeft liedjes dynamiek mee die door geen geluidsdrager geëvenaard wordt'
De Volkskrant geeft vier ★★★★ voor het concert: ''De liedjes van VanWycks conceptalbum klinken ook live rijk en panoramisch. De veelkleurigheid van haar nieuwe werk tilt ook de optredens en de zang van de Amsterdamse VanWyck naar een hoger plan. Hoe goed een plaat ook is, een muzikant bewijst zich pas werkelijk op het podium. VanWyck onderstreepte dat.''
De krant gaat verder: ''Begeleid door Reyer Zwart op bas en gitaar, Paul Bond op klavieren en Rowin Tettero op drums speelde Christien Oele, de vrouw achter de groepsnaam, op één song na het complete album. Ze zong loepzuiver, maar belangrijker is dat ze de liedjes een dynamiek mee wist te geven die door geen geluidsdrager geëvenaard wordt.''