Einstein On The Beach

presentator: Daniel Rowland
Late Night Stift Jam Sessie brengt publiek nog dichter bij de muziek
vr 26 aug 2022 21:30
vr 26 aug 2022
21:30
  • vr 26 aug 2022
    21:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Afwisselend en laagdrempelig programma, met muziek van Glass, Mendelssohn, Piazzolla en Chopin, ingeleid door de solisten

'Mr. Stiftfestival' Daniel Rowland en een groot aantal jonge topsolisten gooien vrijdagavond 26 augustus figuurlijk hun colbertjes uit en doen hun stropdassen af voor een jam sessie in De Kleine Willem: Einstein on the beach.

Geen betere plek om dicht bij de muziek te komen dan in de inmiddels traditionele Stift Unbound Lounge. Alle werken worden op een informele manier ingeleid door de solisten. Geniet van laagdrempelige, pakkende muziek in een ontspannen sfeer met een drankje in de hand.  

Op het podium verschijnen, naast Daniel Rowland zelf, onder anderen Tiemen Stemerding, Enzo Kok, Floor Le Coultre, Dana Zemtsov, Maja Bogdanovic, Robbrecht Van Cauwenberghe, Borys Fedorov, Anna Fedorova en Nicholas Schwartz.

Op het programma staan zeer uiteenlopende werken, waaronder Einstein on the Beach van Philip Glass,  Urban Lark van Vladimir Mendelssohn, Tango SVP en Tango Tzigane van Astor Piazzolla en een cellosonate van Frédéric Chopin.

Dit concert is het resultaat van de samenwerking tussen Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en het Stiftfestival.

Programma

- Philip Glass - Knee music, from Einstein on the beach 
- Frédéric Chopin - Cellosonate (Largo)
- Borys Fedorov - Confused Discussions of a Theme by Chopin
- Osvaldo Golijov - Tenebrae
- Astor Piazzolla - Tango SVP en Tango Tzigane
- Vladimir Mendelssohn - Urban Lark