Zomerorgelconcert

Dennis Vallenduuk, orgel en Frank Uuldriks, klarinet
Bezoek de gratis toegankelijke zomerorgelconcerten
za 20 aug 2022 16:00
za 20 aug 2022
16:00
 • za 20 aug 2022
  16:00
  Incl. garderobe
  De Grote Kerk, Enschede
  Op de Oude Markt
  gratis

Dennis Vallenduuk en Frank Uuldriks naar de Grote Kerk

In de Grote Kerk in Enschede vinden zomerorgelconcerten plaats. Elk concert begint om 16.00 uur en is gratis toegankelijk. Op zaterdag 20 augustus geven Dennis Vallenduuk (orgel) en Frank Uuldriks (klarinet) een optreden.

Wie is Dennis Vallenduuk?
Dennis Vallenduuk werd in 1974 in Lichtenvoorde geboren. Op 9-jarige leeftijd begon hij met pianolessen bij Godfried Nijs, bij wie hij op 15-jarige leeftijd ook orgellessen nam.
In 1992 kreeg hij zijn eerste benoeming als organist in de Bonifatius- en Ludgerparochie in Lichtenvoorde. Hij studeerde orgel aan het conservatorium van de Saxion Hogeschool Enschede bij Gijs van Schoonhoven en behaalde bij hem zowel het Eerste als het Tweede Fase-diploma orgel. Tevens studeerde hij kerkmuziek bij Jeroen de Wit en kreeg hij koordirectielessen van Kees Stolwijk. Tevens volgde hij improvisatielessen bij Hayo Boerema (Rotterdam).
In 2007 won hij het Nationaal Improvisatieconcours in het Orgelpark te Amsterdam, in 2008 nam hij deel aan het Internationaal Improvisatieconcours te Haarlem. Sinds 2014 is hij als organist verbonden aan de Plechelmusbasiliek in Oldenzaal. Hij is tevens begeleider van het Stadsjongenskoor Oldenzaal.

Zomers genieten van de mooiste muziek in de Grote Kerk

Dennis Vallenduuk