Een reis naar de mens

Theatergezelschap Maria Guerrera
Zweef als een astronaut door een levensgroot heelal
wo 5 okt 2022 19:00
wo 5 okt 2022
Vanaf 19:00

Hoe moest dat ook alweer, mens zijn?

Het nieuwe theatergezelschap Maria Guerrera maakt immersief theater. Dat zijn bijzondere belevingen waar je midden in staat en waarbij al je zintuigen worden aangesproken. Met Een reis naar de mens wordt het op woensdag 5 oktober in het Wilminktheater een bijzondere ontdekkingsreis voor avonturiers, ook voor kinderen van 8 jaar en ouder.

Een reis naar de mens is een installatie in verschillende ruimtes. Het is een zintuigelijke, interactieve belevenis op een ongebruikelijke plek in het theater. Als astronaut zweef je door een levensgroot heelal. Van ver weg bekijk je de aarde met andere ogen. Dan wordt in volle vaart de landing ingezet. Met een voice-over als gids is het tijd om deze wereld te verkennen: horend, kijkend, ruikend, voelend en proevend. Hoe moest dat ook alweer, mens zijn?

Maria Guerrera noemt het een opfriscursus voor wie na de coronapandemie zin heeft om weer onder de mensen te zijn. Een reis naar de mens is een warm pleidooi voor meer menselijk contact, plezier en vertrouwen.

NB: Deze voorstelling is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of een (visuele) handicap hebben. Toegankelijk voor kinderen vanaf 8 jaar, onder begeleiding van een volwassene.

Bekijk hier een interview met theatermaker Sjoeke-Marije Wallendal.

Een reis naar de mens is een warm pleidooi voor meer menselijk contact, plezier en vertrouwen