Zomerorgelconcert

Jorrit Woudt, orgel en Maurice van Dijk, trompet
Zomers genieten van de mooiste muziek in de Grote Kerk
za 23 jul 2022 16:00
za 23 jul 2022
16:00
 • za 23 jul 2022
  16:00
  Incl. garderobe
  De Grote Kerk, Enschede
  Op de Oude Markt
  gratis

 Jorrit Woudt en Maurice van Dijk zaterdag 23 juli in de Grote Kerk

In de Grote Kerk in Enschede vinden zomerorgelconcerten plaats. Elk concert begint om 16.00 uur en is gratis toegankelijk. Op zaterdag 23 juli geven Jorrit Woudt (orgel) en Maurice van Dijk (trompet) een optreden.

Wie is Maurice van Dijk?
Maurice van Dijk, afgestudeerd aan de Messiaen Academie, schreef in opdracht de twee bekende boeken voor trompet: Spirit in Brass en Classic in Brass. Met Frank Glaser heeft hij twee methodisch speelboeken voor klein koper samengesteld met de titel: Methode van de 21ste eeuw.
Orkestervaring heeft hij opgedaan bij het Mulder Consort en Stichting Ars Musica en is remplancant bij diverse orkesten.
Maurice is als veelzijdig trompettist voornamelijk werkzaam in de koor- en kerkwereld. Daarnaast geeft hij trompetles aan 65 privé-leerlingen.

Wie is Jorrit Woudt?
Jorrit Woudt (1980) kreeg al op 9-jarige leeftijd orgelles aan de muziekschool in Ermelo. In 1993 zette hij zijn orgelopleiding voort in Heemse onder leiding van Freddy Veldkamp.
Op 13-jarige leeftijd begeleidde Jorrit zijn eerste kerkdienst en nog steeds is hij ’s zondags op de orgelbank te vinden om tot Gods eer de gemeentezang te begeleiden, voornamelijk in de vier Gereformeerde kerken (vrijgemaakt) van Enschede.
Jorrit studeerde schoolmuziek, orgel, piano en kerkmuziek aan het conservatorium in Zwolle en behaalde in juni 2004 zijn hoofdvakdiploma orgel als leerling van Harm Jansen. Verder volgde hij improvisatielessen bij Sietze de Vries uit Zuidhorn, pianolessen bij Herman Riphagen uit Heerde en studeerde hij een aantal jaren theologie aan de Theologische Universiteit in Kampen.
Jorrit is een veelgevraagd koor- en samenzangbegeleider op zowel orgel als piano bij concerten en cd-opnames. Zo speelde hij reeds in Duitsland, Tsjechië, Hongarije, Canada en in de Verenigde Staten van Amerika en was hij als pianist te zien bij het bekende tv-programma ‘Nederland Zingt’.
Verder is hij actief als dirigent van twee gemengde koren, een mannenkoor en een kinderkoor.

Bezoek de gratis toegankelijke zomerorgelconcerten