Zomerorgelconcert

Sander van den Houten, orgel en Ab Weegenaar, fagot
Bezoek de gratis toegankelijke zomerorgelconcerten
za 30 jul 2022 16:00
za 30 jul 2022
16:00
 • za 30 jul 2022
  16:00
  Incl. garderobe
  De Grote Kerk, Enschede
  Op de Oude Markt
  gratis

Sander van den Houten en Ab Weegenaar naar de Grote Kerk

In de Grote Kerk in Enschede vinden zomerorgelconcerten plaats. Elk concert begint om 16.00 uur en is gratis toegankelijk. Op zaterdag 30 juli geven Sander van den Houten (orgel) en Ab Weegenaar (fagot) een optreden.

Wie is Sander van den Houten?
Sander van den Houten (1987) werd in april 2017 benoemd tot organist van de Evangelisch-Lutherse Kerk in Den Haag en werd daarmee vaste bespeler van het beroemde Bätz-orgel uit 1762.
In Kampen is hij titulair organist van de Burgwalkerk en de Broederkerk en tweede organist van de Bovenkerk. 
Sander volgde zijn bacheloropleiding tot organist aan het Rotterdams conservatorium bij Bas de Vroome. Ook volgde hij de studie kerkmuziek bij Hans van Gelder, Arie Hoek, Conny de Jong en Aart Bergwerff.
In 2013 slaagde hij cum laude voor zijn masterdiploma orgel aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle bij Theo Jellema. Hij volgde masterclasses bij Willem Tanke, Harold Vogel, Jacques van Oortmerssen en Thomas Trotter.
Hij volgt privélessen koordirectie bij Wiecher Mandemaker.
Sinds medio 2021 studeert Sander beiaard bij Frans Haagen en Christiaan Winter aan de Beiaardschool in Amersfoort, onderdeel van de HKU te Utrecht.
Naast zijn dirigentschap bij Concertkoor Immanuel Kampen is hij als dirigent verbonden aan de Zang- en Oratoriumvereniging Raalte, Oratoriumvereniging ‘de nieuwe ster’ Zwolle, Exspecto Epe en aan kamerkoor Arise Kampen.
Ook is hij cantor van de Theologische Universiteit Kampen en vaste begeleider van Cappella Campen, het Kampen Boys Choir, het Roder Jongenskoor en van Vocaal Ensemble Magnificat.

Wie is Ab Weegenaar?
Ab Weegenaar studeerde fagot aan het Stedelijk Conservatorium in Groningen. Hij sloot hij deze studie af met een onderscheiding voor solospel en heeft als fagottist vaste aanstellingen gehad bij Het Noord Nederlands Orkest, Het Residentie Orkest en Het Gelders Orkest. Een aantal jaar geleden heeft hij – wegens tijds gebrek- deze werkzaamheden gestopt.
Aan het conservatorium van Groningen studeerde hij tevens af voor orgel als student van Wim van Beek. Bij Kees van Eersel volgde hij lessen in het kerkelijk orgelspel en verkreeg te Utrecht zijn eerstegraads bevoegdheid als kerkmusicus. Als koorleider studeerde hij af aan de Hogeschool IDE te Gorinchem. Als organist oriënteerde hij zich bij Stef Tuinstra, Charles de Wolff, bij Theo Jellema behaalde hij zijn masterdiploma.
Medio 1995 volgde de aanstelling als hoofdorganist van de Bovenkerk in Kampen. In die functie is hij bespeler van het Hinsz-hoofdorgel en van het Reil-koororgel.
Verder is hij als koorleider actief bij een aantal koren en het Bach ensemble van de stichting Burgwal en heeft een omvangrijke (privé) orgelles praktijk.
Sinds oktober 2017 is hij tevens stadsorganist van de Gemeente Kampen en als Fagot docent aangesteld aan het centrum voor kunst en Kunst educatie Quintus te Kampen.

Zomers genieten van de mooiste muziek in de Grote Kerk

Zomers genieten van de mooiste muziek in de Grote Kerk