Zomerorgelconcert

Dick Sanderman, orgel en Gerjanne van der Stouw, blokfluit
Bezoek de gratis toegankelijke zomerorgelconcerten
za 6 aug 2022 16:00
za 6 aug 2022
16:00
 • za 6 aug 2022
  16:00
  Incl. garderobe
  De Grote Kerk, Enschede
  Op de Oude Markt
  gratis

Dick Sanderman en Gerjanne van der Stouw in de Grote Kerk

In de Grote Kerk in Enschede vinden zomerorgelconcerten plaats. Elk concert begint om 16.00 uur en is gratis toegankelijk. Op zaterdag 6 augustus geven Dick Sanderman (orgel) en Gerjanne van der Stouw (blokfluit) een optreden.

Wie is Gerjanne van der Stouw?
Gerjanne van der Stouw kreeg sinds haar jeugd blokfluitles van Karin Slijkhuis aan de Muziekschool in Rijssen. In deze tijd vormde ze samen met anderen lange jaren het ensemble Cochlea waarin ze met veel plezier speelde. Gerjanne studeerde af aan het ArtEZ Conservatorium als muziektherapeut (MA) en muziekdocent en is nu werkzaam als muziektherapeut bij ZorgAccent en als docent op de opleiding Muziektherapie aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede.

Wie is Dick Sanderman?
Dick Sanderman is stadsorganist van Rijssen, waar hij ook werkt aan de Muziekschool. Hij is als kerkorganist verbonden aan de protestantse gemeenten van Rijssen en Hellendoorn en is daarnaast actief als concertgever, componist en publicist. Hij werkte mee aan de totstandkoming van het nieuwe Liedboek (2013) en aan de liedbundel Weerklank. Vanwege zijn verdiensten voor de kerkmuziek werd hij in 2015 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Zomers genieten van de mooiste muziek in de Grote Kerk