Zomerorgelconcert

stadsorganist Gijs van Schoonhoven,orgel en Claudia Patacca, sopraan: orgel en opera
Bezoek de gratis toegankelijke zomerorgelconcerten
za 13 aug 2022 16:00
za 13 aug 2022
16:00
 • za 13 aug 2022
  16:00
  Incl. garderobe
  De Grote Kerk, Enschede
  Op de Oude Markt
  gratis

Gijs van Schoonhoven en Claudia Patacca naar de Grote Kerk

In de Grote Kerk in Enschede vinden zomerorgelconcerten plaats. Elk concert begint om 16.00 uur en is gratis toegankelijk. Op zaterdag 13 augustus geven stadsorganist Gijs van Schoonhoven (orgel) en Claudia Patacca (sopraan) een optreden.

Wie is Clauda Patacca?
Sopraan Claudia Patacca studeerde cum laude af aan het conservatorium in Enschede, won de Tubantia Prijs, waarna ze verder studeerde aan het Internationaal Opera Centrum Amsterdam. Ze debuteerde met het Gloria van Poulenc tijdens haar studie in het Muziekcentrum in Enschede. Haar opera debuut vond plaats in Het Concertgebouw tijdens het Holland Festival met Le Roi Arthus van Chausson olv Edo de Waart.
Claudia is verbonden als hoofdvakdocent klassieke zang aan het ArtEZ Conservatorium. Ze verzorgde masterclasses in onder meer Barcelona, Tallinn, Riga, Aarhus en Malmö.
Claudia heeft een bloeiende concertpraktijk opgebouwd.
Ze gaf concerten tijdens festivals op onder meer Kreta als Elettra in Mozarts Idomeneo en op Malta met uitvoeringen van de opera Pimpinone van Telemann met het Combattimento Consort Amsterdam. Tijdens het Valletta International Baroque Festival (Malta) soleerde ze met de Kaffee Kantate van Bach en La Toilette de Venus van Francois Colin de Blamont.
Claudia soleerde bij de Nederlandse Reisopera onder meer als Ortlinde in Wagners Die Walküre en eerste Dame in Die Zauberflöte.
Hoogtepunten waren tevens concerten en operaproducties in binnen-en buitenland, waaronder de befaamde Zaterdag Matinees en Robeco Zomerconcerten.
Claudia draagt ook het lied en de kamermuziek een warm hart toe.

Wie is Gijs van Schoonhoven?
Gijs van Schoonhoven, geboren in 1953 in Deventer, studeerde Orgel Kerkmusiek en Theorie aan het Arnhems Stedelijk Conservatorium. 
Gijs behaalde onder meer de onderwijsakte B voor orgel, het einddiploma solospel en het praktijkdiploma Kerkmuziek.
Hij is stadsorganist van Enschede. Gijs was van 1983 tot 2014 als docent Orgel verbonden aan het Twents Conservatorium het huidige Artez-Hogeschool voor de kunsten.
Sinds 2016 is Gijs van Schoonhoven verbonden als full-time kerkmusicus aan st. Mariä Himmelfahrt in Ahaus.
Sinds enige jaren begeleidt hij improviserend geluidsloze films uit het begin van de vorige eeuw.

Zomers genieten van de mooiste muziek in de Grote Kerk

Clauda Patacca