Marijke de Gruyter en Nicolien de Jong, bewerking Niek Kortekaas

Wolfgang - het wonderjong (8+)

Theateralliantie
Knotsgekke familievoorstelling over de Martin Garrix van de achttiende eeuw, Wolfgang Amadeus Mozart
vr 24 feb 2023 - zo 26 feb 2023
vr 24 feb 2023
-
zo 26 feb 2023

Een nieuwe wereld met koetsen, paleizen, krankzinnige keizers en ongelooflijk hoge Sachertortes

Wolfgang, het wonderjong is een sprankelende, muzikale familievoorstelling vol humor over Wolfgang Amadeus Mozart en zijn leven als kindster én recalcitrante puber, met originele liedjes van Theo Nijland, gebaseerd op Mozarts muziek. Theateralliantie en Theater Oostpool verzorgen de voorstelling op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 februari in de Pay. Zaal van het Wilminktheater.

Na legendarische voorgangers als De gelaarsde poes, Hamlet en Lang & gelukkig maakt regisseur Pieter Kramer samen met schrijver Don Duyns een grootscheepse muziektheatervoorstelling vol rake noten, puberverlangens en hartstochtelijke vriendschappen.

Bereid u voor op een nieuwe wereld met koetsen, paleizen, krankzinnige keizers en ongelooflijk hoge Sachertortes. Met volop humor, geweldige muziek en bomvol fantasie. Zo ontstaat een knotsgekke familievoorstelling over de Martin Garrix van de achttiende eeuw.

Voortgestuwd door zijn muze Rita probeert Wolfgang de mooiste muziek te scheppen die ooit gehoord is, waarbij hij ontdekt dat de wereld soms een hel is en dan weer één grote, verleidelijke opera.

Hoe ver push je je kind als het talent heeft? En wat zijn vervolgens de effecten op dat kind? Hoe schrijf je eigenlijk een supertof muziekstuk? Wat gebeurt er als vriendschap omslaat in jaloezie? Dat zijn de centrale vragen in Wolfgang, het wonderjong waarin we de vroegrijpe componist Wolfgang ‘Wolfie’ Mozart en zijn pubermattie Antonio ‘Tonnie’ Salieri volgen in hun tocht langs paleizen, studentenhuizen en muziekhallen.

We volgen de ups en downs van een briljante vroegbloeier, die de steun van de mensen om hem heen hard nodig heeft om overeind te blijven. Zijn bijna even begaafde zusje Nannie, zijn dominante vader, het Weense hof, en vele studentenvrienden bevolken de achtbaanrit door het bijzondere bestaan van een brutaal fenomeen.

Bart Rijnink speelt Mozart. Hij zegt lachend: ‘’Net als Wolfgang Amadeus Mozart heb ook ik aangeboren talenten, die zich op jonge leeftijd manifesteerden, net als bij een wonderkind . Het spelen van Mozart wordt een dolle pretboel met harde noten.’’

-Klik HIER voor een interview met regisseur Pieter Kramer:
’Mozart was een natuurtalent, een geboren componist, maar hoe vaak komt dàt voor?'

 

-Klik HIER voor een interview met toneelschrijver Don Duyns:
'Zeker als puber kon Mozart onuitstaanbaar zijn'

‘Ik weet zeker dat Wolfgang, het wonderjong bezoekers verliefd gaat laten worden op de magie van theater’

Artistiek directeur Daria Bukvić

Credits

- Cast: Bart Rijnink, Sara Afiba, Ruth Sahertian, Jip Wassenberg, Dick van den Toorn, Alex Hendrickx, Jan-Paul Buijs, Lukas Smolders en Sidar Toksöz.

Bekijk hier de kick-off:

Toneelschrijver Don Duyns nodigt je uit:

Wolfgang: een wonderkind dat van billen hield

VRIJDAG 24 TOT EN MET ZONDAG 26 FEBRUARI / WILMINKTHEATER - Wolfgang Amadeus Mozart is natuurlijk niet weg te denken uit de muziekgeschiedenis. Maar hoe vaak wij hem ook - terecht - de hemel in prijze…

Pieter Kramer regisseert Wolfgang het wonderjong: ’Alles moet wijken voor het Grote Talent’

VRIJDAG 24, ZATERDAG 25 EN ZONDAG 26 FEBRUARI / WILMINKTHEATER - Wolfgang, het wonderjong staat vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 februari in het Wilminktheater in Enschede. Het is een sprankelende…

Jeugd | Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

De leukste jeugdvoorstellingen vind je in het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede! ✅ Voor iedereen wat wils!

WijkJury

WijkJury