Marijke de Gruyter en Nicolien de Jong, bewerking Niek Kortekaas

Wolfgang - het wonderjong (8+)

Theateralliantie
Knotsgekke vijf ★★★★★ sterren familievoorstelling
vr 24 feb 2023 - zo 26 feb 2023
vr 24 feb 2023
-
zo 26 feb 2023

Een nieuwe wereld met koetsen, paleizen, krankzinnige keizers en ongelooflijk hoge Sachertortes. Kortom: een feest voor geest, oog en oor

Wolfgang, het wonderjong is een sprankelende, muzikale familievoorstelling vol humor over Wolfgang Amadeus Mozart en zijn leven als kindster én recalcitrante puber, met originele liedjes van Theo Nijland, gebaseerd op Mozarts muziek. Theateralliantie en Theater Oostpool verzorgen de voorstelling op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 februari in de Pay. Zaal van het Wilminktheater.

Na legendarische voorgangers als De gelaarsde poes, Hamlet en Lang & gelukkig maakte regisseur Pieter Kramer samen met schrijver Don Duyns een grootscheepse muziektheatervoorstelling vol rake noten, puberverlangens en hartstochtelijke vriendschappen.

Bereid u voor op een nieuwe wereld met koetsen, paleizen, krankzinnige keizers en ongelooflijk hoge Sachertortes. Met volop humor, geweldige muziek en bomvol fantasie. Zo ontstaat een knotsgekke familievoorstelling over de Martin Garrix van de achttiende eeuw.

Voortgestuwd door zijn muze Rita probeert Wolfgang de mooiste muziek te scheppen die ooit gehoord is, waarbij hij ontdekt dat de wereld soms een hel is en dan weer één grote, verleidelijke opera.

Hoe ver push je je kind als het talent heeft? En wat zijn vervolgens de effecten op dat kind? Hoe schrijf je eigenlijk een supertof muziekstuk? Wat gebeurt er als vriendschap omslaat in jaloezie? Dat zijn de centrale vragen in Wolfgang, het wonderjong waarin we de vroegrijpe componist Wolfgang ‘Wolfie’ Mozart en zijn pubermattie Antonio ‘Tonnie’ Salieri volgen in hun tocht langs paleizen, studentenhuizen en muziekhallen.

We volgen de ups en downs van een briljante vroegbloeier, die de steun van de mensen om hem heen hard nodig heeft om overeind te blijven. Zijn bijna even begaafde zusje Nannie, zijn dominante vader, het Weense hof, en vele studentenvrienden bevolken de achtbaanrit door het bijzondere bestaan van een brutaal fenomeen.

Speciaal familieticket voor vier personen
Speciaal voor Wolfgang - het wonderjong zijn familietickets beschikbaar. Vier kaarten kosten slechts 90 euro. Het familieticket is te bestellen bij het online boeken van de tickets.

-Klik HIER voor een interview met regisseur Pieter Kramer:
’Mozart was een natuurtalent, een geboren componist, maar hoe vaak komt dàt voor?'

 

-Klik HIER voor een interview met toneelschrijver Don Duyns:
'Zeker als puber kon Mozart onuitstaanbaar zijn'


-Beluister alvast de originele muziek van Mozart die als basis heeft gediend voor de liedjes in de voorstelling:

Wat is de nieuwste familievoorstelling van regisseur Pieter Kramer een aanrader

AD ★★★★★

Credits

-Met: Bart Rijnink, Sara Afiba, Ruth Sahertian, Jip Wassenberg, Dick van den Toorn, Alex Hendrickx, Jan-Paul Buijs, Lukas Smolders en Sidar Toksöz.

Iedereen geniet van Wolfgang, het wonderjong
Het AD en Trouw geven vijf ★★★★★ sterren voor Wolfgang, het wonderjong. ‘’De makers slagen er met verve in om een deel van het levensverhaal van Mozart aantrekkelijk te maken voor een jonger publiek'', aldus het AD. ''Tegelijkertijd zitten er tal van grappen en twisten in die alleen hun (groot)ouders zullen snappen.’’ Trouw meldt: "Een feest voor geest, oog en oor."
Ook De Groene Amsterdammer is verliefd op de voorstelling: ''Dit grappige, leerzame én ontroerende theatrale meesterwerk hadden we niet willen missen.''

Bekijk hier de publieksreacties:

Bekijk hier de kick-off:

Toneelschrijver Don Duyns nodigt jou uit: