Uniek theatercollege over het EK van 1988

Eddy van der Ley met Wim Kieft, Berry van Aerle en Arnold Mühren
Een fantastisch feest der herkenning!
za 26 nov 2022 20:00
za 26 nov 2022
20:00
  • za 26 nov 2022
    20:00
    Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    PAY. Zaal

Unieke herbeleving van de enige hoofdprijs in de geschiedenis van het Nederlands elftal

In het hol van de leeuw, bij aartsrivaal West-Duitsland, kroonde Oranje zich in 1988 tot Europees kampioen, nog steeds goed voor de enige hoofdprijs in de geschiedenis van het Nederlands elftal. In het Wilminktheater komt het op zaterdagavond 26 november tot een unieke herbeleving. Aan de hand van interviewer Eddy van der Ley blikken drie helden van 1988, Berry van Aerle, Wim Kieft en Arnold Mühren, terug op het meest succesvolle eindtoernooi ooit. 

Prachtige (wedstrijd)beelden maken het feest der herkenning compleet. 

De verlossende kopbal van Wim Kieft tegen Ierland, de 1-2 zege tegen de Duitsers (‘Hamburg is van Oranje’), de iconische volley van Marco van Basten in de finale tegen de Sovjet-Unie, op aangeven van Arnold Mühren, de extatische taferelen in de Amsterdamse grachten bij de thuiskomst der kampioenen: het zijn beelden die in ons collectieve sportgeheugen staan gegrift.

Voor Mühren is de komst naar Enschede extra speciaal: hij speelde van 1974 tot en met 1978 in het shirt van FC Twente. Op het moment van het theatercollege is in Qatar het WK voetbal bezig. De dag ervoor, 25 november, speelt Nederland de groepswedstrijd tegen Ecuador. Uiteraard zullen de voormalige internationals ook hun licht laten schijnen op de actuele prestaties van Oranje. 

Bezoekers krijgen in de show de gelegenheid vragen te stellen aan het drietal, terwijl er na afloop een meet & greet gepland staat.

‘Van Basten. Goed. Oh, wat een goal! Wat een goal. Wat een schitterend doelpunt, zeg'

Theo Reitsma over de goal van Marco van Basten

Credits

- Interviewer: Eddy van der Ley
- Met: Berry van Aerle, Wim Kieft en Arnold Mühren