Joris van Bennekom

Er gaat nog iets heel moois gebeuren

Peter Heerschop en Viggo Waas
’Het is een bijzonder mooie, grappige en ontroerende voorstelling'
za 18 feb 2023 20:00
za 18 feb 2023
20:00
 • za 18 feb 2023
  20:00
  Incl. garderobe
  Wilminktheater, Enschede
  Pay. Zaal
  Geweest

Samen verwerken Peter Heerschop en Viggo Waas onder meer het herseninfarct van Viggo

In Er gaat nog iets heel moois gebeuren proberen Peter Heerschop en Viggo Waas op zaterdag 18 februari in het Wilminktheater alles wie zij samen zijn en hebben gedaan samen te brengen. Wat komt er zoals voorbij? NUHR-dialogen, Wachten Op Godot, Vrienden van Van Swieten en de grote sporttoernooien die ze meemaakten.

Ze verwerken samen het herseninfarct van Viggo. Wat betekent dat voor hen samen? Ze zoeken het geheim van ‘de heilige graal van vriendschap’.  

Peter en Viggo, de helft van de legendarische cabaretgroep NUHR, staan nu een keer samen op het toneel. Na het herseninfarct van Viggo vorig jaar voelen ze nog meer noodzaak om op te treden. Ze wachten op een bijzondere gebeurtenis, die volgens hen zeker komt.

Ze wachten. Vertellen elkaar wat ze belangrijk vinden. Ze vertellen, lachen, kwetsen onbedoeld, twijfelen en denken opeens iets zeker te weten. Maar nooit lang. Daarom wachten ze. En dat wordt beloond.

En dat in een programma met schitterende anekdotes, pijnlijke stiltes, nieuwe ontdekkingen, wanhoop, oplossingen en het vervliegen daarvan.

Daverend applaus
Na het zien van de première van Er gaat nog iets heel moois gebeuren klonk er een daverend applaus. ‘’Het is een bijzonder mooie, grappige en ontroerende voorstelling’’, zo laat de Volkskrant weten.
De Volkskrant meldt verder: ‘’Viggo Waas staat als vanouds te spelen vol energie en geestdrift.’’
De Theaterkrant schrijft: ‘’Artistiek hoog niveau van een gedurfde voorstelling van twee ware vrienden. De teksten zijn scherp en hakken er soms flink in.’’

'De teksten zijn scherp en hakken er soms flink in'

Theaterkrant

Wie is Peter Heerschop?
Peter Heerschop is cabaretier, programmamaker, acteur, schrijver en gymleraar. Eind jaren tachtig richtte hij samen met Joep van Deudekom en Viggo Waas cabaretgroep NUHR. Ze toerden dertig jaar lang met veel succes door Nederland en sloten in maart 2018 hun succesvolle gezamenlijke carrière af.

Wie is Viggo Waas?
Onder het grote publiek is Viggo Waas bekend geworden door zijn wekelijkse optredens in het programma Kopspijkers. Viggo speelde daarnaast in diverse films en series. Hij bracht twee cd’s uit. Viggo schreef ook een jeugdboek.