Joris van Bennekom-Geert Gratama

Er gaat nog iets heel moois gebeuren

Peter Heerschop en Viggo Waas
Viggo Waas en Peter Heerschop op zoek naar ‘de heilige graal van vriendschap’
za 18 feb 2023 20:00
za 18 feb 2023
20:00
  • za 18 feb 2023
    20:00
    Incl. garderobe
    Wilminktheater, Enschede
    PAY. Zaal

Samen verwerken Peter Heerschop en Viggo Waas onder meer het herseninfarct van Viggo

In Er gaat nog iets heel moois gebeuren proberen Peter Heerschop en Viggo Waas op zaterdag 18 februari in het Wilminktheater alles wie zij samen zijn en hebben gedaan samen te brengen. Wat komt er zoals voorbij? NUHR-dialogen, Wachten Op Godot, Vrienden van Van Swieten en de grote sporttoernooien die ze meemaakten.

Ze verwerken samen het herseninfarct van Viggo. Wat betekent dat voor hen samen? Ze zoeken het geheim van ‘de heilige graal van vriendschap’.  

Peter en Viggo, de helft van de legendarische cabaretgroep NUHR, staan nu een keer samen op het toneel. Na het herseninfarct van Viggo vorig jaar voelen ze nog meer noodzaak om op te treden. Ze wachten op een bijzondere gebeurtenis, die volgens hen zeker komt.

Ze wachten. Vertellen elkaar wat ze belangrijk vinden. Ze vertellen, lachen, kwetsen onbedoeld, twijfelen en denken opeens iets zeker te weten. Maar nooit lang. Daarom wachten ze. En dat wordt beloond.

En dat in een programma met schitterende anekdotes, pijnlijke stiltes, nieuwe ontdekkingen, wanhoop, oplossingen en het vervliegen daarvan.

‘Ontrafelen Viggo Waas en Peter Heerschop het geheim van hun vriendschap?’

theaters.nl
Joris van Bennekom-Geert Gratama
Peter Heerschop en Viggo Waas

Wie is Peter Heerschop?
Peter Heerschop is cabaretier, programmamaker, acteur, schrijver en gymleraar. Eind jaren tachtig richtte hij samen met Joep van Deudekom en Viggo Waas cabaretgroep NUHR. Ze toerden dertig jaar lang met veel succes door Nederland en sloten in maart 2018 hun succesvolle gezamenlijke carrière af.

Wie is Viggo Waas?
Onder het grote publiek is Viggo Waas bekend geworden door zijn wekelijkse optredens in het programma Kopspijkers. Viggo speelde daarnaast in diverse films en series. Hij bracht twee cd’s uit. Viggo schreef ook een jeugdboek.