Victor Meijer

Hendrik Groen - opgewekt naar de eindstreep

Beau Schneider, Britte Lagcher, Nikki Kuis, Leendert de Ridder e.a.
Geniet voor de laatste keer van de meest geliefde bejaarde van Nederland
zo 26 mrt 2023 14:30
zo 26 mrt 2023
14:30
  • zo 26 mrt 2023
    14:30
    Incl. garderobe
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

De tijd is voor Hendrik Groen niet meer zo mild

Hendrik Groen is terug. Voor de laatste keer komt de meest geliefde bejaarde van Nederland naar het theater. Iedereen die benieuwd is hoe het Hendrik vergaat na de sluiting van het verzorgingstehuis in Amsterdam-Noord is op zondag 26 maart welkom in de Pay.Zaal van het Wilminktheater om te genieten van de voorstelling Opgewekt naar de eindstreep.

Hendrik moet constateren dat de tijd niet meer zo mild voor hem is: hij wordt steeds vergeetachtiger en begint het overzicht te verliezen. Dat levert de nodige verwarrende situaties op. Door opnieuw een dagboek bij te houden doet de dementerende Hendrik Groen in deze ontroerende komedie zijn best om grip te houden op het leven. Dat zorgt voor grappige én aangrijpende momenten met Leonie (88) en Frida (10) als trouwe vrienden. 

De cast bestaat, net als de vorige Hendrik Groen-voorstellingen, uit jonge acteurs. Beau Schneider en Britte Lagcher spelen de hoofdrol. Waarom? Omdat er in iedere bejaarde ook nog altijd een jong iemand verborgen zit. 

Van de dagboeken van Hendrik Groen zijn meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. Ze werden bekroond met de NS Publieksprijs en als televisieserie uitgezonden. Ook in het theater is het succes ongekend: De zalen bij Pogingen iets van het leven te maken en Zolang er leven is, zaten avond aan avond vol.

Hendrik Groen - opgewekt naar de eindstreep heeft de Theaterkrant mogen bekoren. Sterker: ‘’Ik heb de eerste twee delen niet gezien, de boeken niet gelezen en het televisiefeuilleton alleen sporadisch bekeken. Ik was behoorlijk ontroerd’’, aldus de recensent over de theatervoorstelling.

Klik HIER voor een verhaal over Beau Schneider die, als 34-jarige, de rol van Hendrik Groen (90-plus) speelt.

 

‘Vol humor en tragiek’

AD

Credits

- Met: Beau Schneider, Britte Lagcher, Nikki Kuis, Leendert de Ridder en anderen

Samenwerking met Alzheimer Nederland
Alzheimer Nederland en Bos Theaterproducties, producent van de voorstelling Hendrik Groen – Opgewekt naar de eindstreep, slaan de handen ineen. Hendrik, gespeeld door Beau Schneider, krijgt dementie. In de voorstelling maakt het publiek mee hoe hij grip probeert te houden op het leven.
Tijdens de voorstelling wordt geld opgehaald voor Alzheimer Nederland.

Hoofdrolspeler Beau Schneider vertelt over Hendrik Groen - opgewekt naar de eindstreep: