AWKWART

Wart Kamps
Absurdistisch, aandoenlijk, hilarisch en muzikaal cabaretprogramma
wo 29 mrt 2023 20:30
wo 29 mrt 2023
20:30
  • wo 29 mrt 2023
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede
    Geweest

Aaneenschakeling van ongemakkelijke momenten

Wart Kamps’ leven is een aaneenschakeling van ongemakkelijke momenten. Een anonieme date blijkt een vreselijke ex te zijn. Tijdens een goed gesprek op een feestje kijkt de ander al over Warts schouder of er een interessantere persoon verderop staat. Die eeuwige twijfel of hij nou wel of niet een wildvreemde met éxact dezelfde jas moet groeten? Beleef het allemaal tijdens de cabaretvoorstelling AWKWART op woensdag 29 maart in De Kleine Willem in Enschede.

Wart heeft een oplossing voor zichzelf bedacht en is er een meester in geworden: ongemak bestrijden met nóg meer ongemak. Dan zie je pas hoe mensen écht zijn. Lekker gênant.

Wart heeft al een flink aantal jaar ervaring in het theater. Hij is onder meer bekend van het trio Rooyackers, Kamps & Kamps. Toch is AWKWART zijn eerste cabaretsolo.

AWKWART is een absurdistisch, aandoenlijk, hilarisch en muzikaal cabaretprogramma met liedjes en misschien wel een gek dansje, want het moet wel showbizz blijven volgens Wart.

Wart heeft er zin in, zo zegt hij tegen theaterparadijs.nl: ‘’Ik vind het super leuk en ook heel spannend om na lange tijd weer cabaret te gaan doen. Dit keer voor het eerst een solovoorstelling. Goddank wel met Charlie, m’n pianist. Dan hoef ik gelukkig niet elke keer treurig en alleen een magnetronmaaltijd in de kleedkamer te eten.’’

Inmiddels is de première van AWKWART achter de rug. Magazine Scènes had er vier ⭐⭐⭐⭐ sterren voor over, de Volkskrant drie. 'In zijn eerste solovoorstelling als cabaretier is hij zowel kwetsbaar als over de top', schrijft Scènes dat de voorstelling zowel hilarisch als intiem noemt. En: 'Kamps' kijk op de LHBTI+-community is verfrissend'. Theaterkrant noemt het een 'krankzinnig en enorm grappig solodebuut'.

 

 

 

Klik HIER voor een verhaal over de bewogen voorbereiding van Wart Kamps op zijn solovoorstelling AWKWART

 

Onderdeel van

‘Super leuk en heel spannend om na lange tijd weer cabaret te gaan doen’

Wart Kamps tegen theaterparadijs.nl

Credits

- Met: Wart Kamps 
- Piano: Charlie Bo Meijering

Wie is Wart Kamps?
Wart Kamps is al heel wat jaren succesvol in het theater. Hij richtte samen met z’n broer Tim Kamps en Bor Rooyackers de groep Rooyackers, Kamps & Kamps op, waarmee ze in 1998 de jury- en publieksprijs op het Amsterdam Kleinkunstfestival wonnen. Hierna volgden zes succesvolle voorstellingen met het trio. Daarna volgden nog twee succesvolle voorstellingen als Kamps & Kamps.

Op televisie is Wart ook geen onbekende. Zo speelde hij de series Van God Los, Dokter Tinus, Mooiboys, De Kookmytheshow en DNA. In de bioscoop was hij te zien in Loenatik te Gek! en Bennie Stout.

In het theater kennen we Wart onder meer van Hamlet, de familievøørstelling en in de musical ’t Schaep met de 5 Pooten.