Op zoek naar Europa

De Kiesmannen
Op zoek naar het Europese verhaal in wervelende show vol muziek, beelden en humor
di 25 apr 2023 20:30
di 25 apr 2023
20:30
  • di 25 apr 2023
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

De Kiesmannen op zoek naar het Europese verhaal van vandaag

De Kiesmannen gaan op dinsdag 25 april in De Kleine Willem in Enschede op zoek naar Europa. Dat doen ze tijdens de show Op zoek naar Europa. De Kiesmannen maken impactvolle producties om jonge mensen te activeren en te informeren over verkiezingen en maatschappelijke vraagstukken.

De voorstelling neemt de bezoekers mee op een reis vol muziek en verhalen van de Brusselse torens naar de rafelranden van het continent. ‘’Want het stormt in Europa: de Britten kozen hun eigen pad, de Hongaren breken de rechtsstaat af en er woedt een verwoestende oorlog in Oekraïne. Europa weet zich amper raad met de grote uitdagingen van vandaag, maar vooral niet met zichzelf’’, zo laten de Kiesmannen weten.

De Kiesmannen vragen zich af: ‘’Weet jij eigenlijk nog wel wat het betekent om Europeaan te zijn of hebben wij een nieuw Europees verhaal nodig? Europa verdrinkt in haar eigen geschiedenis; het oude continent is op zoek naar antwoorden. Ga mee op zoek.’’

De Kiesmannen maakt impactvolle theatershows, programma’s en podcasts om politiek voor jonge mensen tot leven te brengen. Eerder stonden ze met hun shows in een uitverkocht Paradiso, ITA, Stadsschouwburg Groningen en Europees Parlement.

Tijdens deze voorstelling gooit De Kiesmannen het roer om. Onder begeleiding van regisseur Leopold Witte ontrafelen acteurs Anton de Bies, Dorien van Gent en Dylan Ahern het Europese verhaal door middel van spel, muziek en humor.

Lees HIER interview met 'kiesman' Dylan Ahern: ‘We willen heel Europa aan het woord laten'

‘De Kiesmannen weten met een fonkelende, unieke mix van maatschappelijke thema’s en vermaak elk theater in vuur en vlam te zetten’

Johan Fretz in Het Parool

Credits

- Met: Jochem Jordaan, Floris Rijssenbeek en Dylan Ahern.