In de Gloria

Stedelijk Koor Enschede en Kammerchor Uelsen
Veelzijdig programma: Van Antonio Vivaldi tot John Lennon en Dolly Parton
zo 2 okt 2022 15:00
zo 2 okt 2022
15:00
  • zo 2 okt 2022
    15:00
    Incl. garderobe
    De Grote Kerk, Enschede
    Op de Oude Markt

Het Stedelijk Koor Enschede treedt op zondag 2 oktober samen met het Kammerchor Uelsen op in De Grote Kerk in Enschede. Het wordt een bijzonder concert met het Gloria van Vivaldi op het programma. Vivaldi wordt afgewisseld met muziek uit heel andere sferen, zoals Imagine van John Lennon en songs van onder anderen Dolly Parton en Benny Goodman.

Ook bijzonder is dat er geen klassieke orkestbegeleiding is, maar een combo van de befaamde jazzmusici Ruud Ouwehand, John Hondorp en Sebastiaan Hondorp. Het wordt derhalve een swingende uitvoering.

De algehele leiding is in handen van Armanda ten Brink. Ze is een gedreven dirigent en koorleider met een ruime staat van dienst. Ze is een groot liefhebber van moderner materiaal, zo ook cross-overmuziek en schuwt ook daarin de uitdaging niet.

Solisten zijn sopraan Sarah Bouwers en tenor Tobias Klomp. Sarah heeft er zin in. Zij houdt erg van cross-over. Von klassiek tot rock, van chansons tot musicals… Ze zingt het allemaal. Ook Tobias Klom past met zijn veelzijdige achtergrond perfect bij het Stedelijk Koor Enschede.

'Het Stedelijk Koor Enschede zingt met elan'

Huis aan Huis

Credits

- Koren: Stedelijk Koor Enschede en Kammerchor Uelsen
- Begeleiding: Ruud Ouwehand, John Hondorp en Sebastiaan Hondorp
- Sopraan: Sarah Bouwers
- Tenor: Tobias Klomp
- Dirigent: Armanda ten Brink

Programma

- Onder anderen: Vivaldi, John Lennon, Dolly Parton en Benny Goodman