Theater on Tour - West Route

Concordia & Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede
Op onverwachte plekken bijzondere theatervoorstellingen
za 17 sep 2022 - zo 18 sep 2022
za 17 sep 2022
-
zo 18 sep 2022

Theater on Tour is terug met een nieuwe editie op 17 én 18 september!

In het weekend van 17 en 18 september vindt de zesde editie van Theater on Tour plaats. Dé fietstocht met verrassende acts op bijzondere locaties in en rondom Enschede, georganiseerd door Concordia en Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede. Dit jaar zijn er weer twee routes die gefietst kunnen worden, met ieder meerdere starttijden. 

Evenals voorgaande jaren hebben we dit jaar ook weer twee routes die gefietst kunnen worden tijdens Theater on Tour. Dit jaar hebben wij een zuid en een west route. Beide routes zullen beginnen en in het festivalhart, het Volkspark en zullen ongeveer 20 kilometer lang zijn. In het festivalhart zijn ook al de eerste acts te bewonderen voordat de fietstocht begint. We eindigen de fietstour, na een kleine 2,5 uur ook weer in het festivalhart waar ook de laatste acts te bewonderen zijn en je nog gezellig een drankje kan doen.

De acts van Theater on Tour (West-Route) (starttijden 10.30 / 11.45 / 13.00 uur)

Mikadoshow van La Isla Bonita (theater en mime)
In de Mikadoshow wordt je verrast door een fysieke pop-up performance waar drie rolschaatsers het publiek meeslepen in een strijd tegen de tijd. Geïnspireerd door de kleurrijke Japanse spelshows gaan zij een collectieve wedstrijd aan. Waarin de tijd opeens veel langzamer verstrijkt en er niet één winnaar hoeft te zijn. Mikadoshow is een anti-show die je over je heen kan laten komen. Met felgekleurde helmpjes, rollerskates, beats, energie en gezamenlijk spelplezier. De klok tikt vooruit en wij rollen achteruit.

La Isla Bonita maakt fysiek, beeldend theater met een maatschappijkritische focus. Het werk is energiek en associatief, ritmisch, ontregelend en grappig. Voor elke voorstelling koppelen de spelers een inhoudelijk thema aan een fysieke speelstijl.

Flamenco sin Fronteras (dans en muziek)
Prachtige poëzie, muziek en fascinerende ritmes. Het wordt stil en de gitaar zet een sfeervolle en virtuoze melodie in. Als de zang begint, waan je je direct in het zuidelijke Spanje, Andalucia! Met dynamisch, temperamentvol en virtuoos voetenwerk wordt er een adembenemende dynamiek opgebouwd. Kracht, energie en expressiviteit wisselen af met momenten van diepe melancholie en serene sferen. Flamenco, een en al passie!

VierBijVier (muziek)
Misschien wel het bekendste Enschedese DJ Collectief dat jaren geleden, house, disco en techno in een nieuw jasje onder de aandacht heeft gebracht. Met hun eigen intense en beruchte avonden hebben ze het Twentse nachtleven opgeschud en verfrist. Je hebt ze wellicht al eens gezien op één van de vele festivals die Nederland rijk is.

enTrainment van Yannick Wandel (cross-media)
EnTrainment is een bijzondere cross-mediale voorstelling van Yannick Wandel, die je een unieke plek op een nieuwe manier laat bekijken en horen. enTrainment is speciaal gemaakt voor Theater on Tour in het kader van Cross-TIC (een talentontwikkelingstraject met nadruk op technologie, innovatie en creativiteit), met ondersteuning van Theater Sonnevanck.

LAVALU (muziek)
LAVALU is componist, songwriter en zangeres en schenkt leven aan de noten en woorden die ze schrijft tijdens het creëren van een samensmelting tussen klassieke- en popmuziek. LAVALU’s muziek is gevuld met gelaagde composities, diepe betekenisvolle teksten en popsongs die zijn geladen met een zinnelijke atmosfeer. Dit allemaal terwijl ze flirt met scheurende klassieke cello’s, moderne loop stations en effect-pedalen.

De mooiste liedjes (muziek)
Mooiste Liedjes is een programma waar een singer-songwriters eigen liedjes laten horen.  Dit doen zij solo of in een kleine bezetting. Elke editie biedt een podium aan mensen die elk op een verschillend punt in hun ontwikkeling/carrière zijn, en brengt zo amateurs en (semi-) professionals bij elkaar.

#languagenoproblem | This route can also be joined by non-Dutch speaking visitors