Theater on Tour - Zuid Route

Concordia & Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede
Op onverwachte plekken bijzondere theatervoorstellingen
za 17 sep 2022 - zo 18 sep 2022
za 17 sep 2022
-
zo 18 sep 2022

Theater on Tour is terug met een nieuwe editie op 17 én 18 september!

In het weekend van 17 en 18 september vindt de zesde editie van Theater on Tour plaats. Dé fietstocht met verrassende acts op bijzondere locaties in en rondom Enschede, georganiseerd door Concordia en Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede. Dit jaar zijn er weer twee routes die gefietst kunnen worden, met ieder meerdere starttijden. 

Evenals voorgaande jaren hebben we dit jaar ook weer twee routes die gefietst kunnen worden tijdens Theater on Tour. Dit jaar hebben wij een zuid en een west route. Beide routes zullen beginnen en in het festivalhart, het Volkspark en zullen ongeveer 20 kilometer lang zijn. In het festivalhart zijn ook al de eerste acts te bewonderen voordat de fietstocht begint. We eindigen de fietstour na een kleine 2,5 uur ook weer in het festivalhart waar ook de laatste acts te bewonderen zijn en je nog gezellig een drankje kan doen.

De acts van Theater on Tour (Zuid-Route) (starttijden 10.30 / 11.45 / 13.00 uur).

Amenti Theatre Company (dans)
Amenti Theatre Company creëert neo-mytisch danstheater waarbij oude mythes en verhalen worden getransformeerd naar nieuw materiaal. Artistiek leider Gil Gomes Leal werd genomineerd voor ‘de Zwaan’, stimuleringsprijs van de Nederlandse Dansdagen en stond samen met Jeangu Macrooy op het podium tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival.

Flamenco sin Fronteras (muziek en dans)
Prachtige poëzie, muziek en fascinerende ritmes. Het wordt stil en de gitaar zet een sfeervolle en virtuoze melodie in. Als de zang begint, waan je je direct in het zuidelijke Spanje, Andalucia! Met dynamisch, temperamentvol en virtuoos voetenwerk wordt er een adembenemende dynamiek opgebouwd. Kracht, energie en expressiviteit wisselen af met momenten van diepe melancholie en serene sferen. Flamenco, een en al passie!

VierBijVier (muziek)
Misschien wel het bekendste Enschedese DJ Collectief dat jaren geleden, house, disco en techno in een nieuw jasje onder de aandacht heeft gebracht. Met hun eigen intense en beruchte avonden hebben ze het Twentse nachtleven opgeschud en verfrist. Je hebt ze wellicht al eens gezien op één van de vele festivals die Nederland rijk is.

Keep calm and Kelly on (cabaret)
In deze knotsgekke komische solovoorstelling vertelt en zingt sopraan Kelly Poukens over het vak. Hoe makkelijk is dat acteren en zingen eigenlijk? De Belgische Kelly heeft als klassieke zangeres diverse prijzen op haar naam staan. Haar scherpe gevoel voor taal, goede acteerspel en komische timing is uniek. Ze vertolkte diverse opera rollen in verschillende internationale huizen en is binnenkort te zien als Sandmännchen/Taumäncchen in Hänsel und Gretel van de Reisopera. 

XTRO (muziektheater)
Deze percussiegroep combineert theater en dans met nieuwe, hedendaagse muziek. XTRO haalt invloeden uit minimal music, elektronische en alternatieve muziek. Speciaal voor Theater on Tour voeren ze verschillende composities uit waaronder een stuk voor houten en metalen objecten. De materialen zoeken de mannen in Enschede bij elkaar.

De mooiste liedjes (muziek)
Mooiste Liedjes is een programma waar een singer-songwriters eigen liedjes laten horen.  Dit doen zij solo of in een kleine bezetting. Elke editie biedt een podium aan mensen die elk op een verschillend punt in hun ontwikkeling/carrière zijn, en brengt zo amateurs en (semi-) professionals bij elkaar.

Theater on Tour in een productie van Concordia en Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede