TEAM SOLO

Merijn Scholten
Beroemd op Instagram, nu in het theater
wo 24 mei 2023 20:30
wo 24 mei 2023
20:30
  • wo 24 mei 2023
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Merijn Scholten ging viral op Instagram, nu gaat hij met zijn verhalen het theater in

Muzikaal, snel en heel erg grappig. In Team Solo gaan Merijn Scholten en zijn alter-ego’s terug naar de basis: alleen, omdat we dat nou eenmaal zijn. Het is comedy met een welhaast ontembare liefde voor de medemens. Merijn staat woensdag 24 mei in De Kleine Willem voor een avond waarbij bezoekers met een volle lach genieten van zijn verhalen.

Wie kent de satirische filmpjes van Merijn Scholten niet? Ze gingen afgelopen jaar regelmatig viral. Micha Wertheim noemde hem zelfs ‘de grappigste man op Instagram’.

Daarnaast maakte Merijn deel uit van het duo De Partizanen, dat de jury- en publieksprijs won op het Leids Cabaretfestival en de Neerlands Hoop ontving voor beste debuutprogramma. Voor hun laatste voorstelling, het met 5 sterren bekroonde Het Leven an Sich, schreef hij tekst en muziek.

Merijn heeft zin in het theater, zo zegt hij tegen Het Parool: ‘’Het gaat mij niet om het applaus, maar om het feit dat ik mijn verhalen en grappen met mensen live in een zaal kan delen. In het theater staan is een meer diepgaande ervaring dan iets maken waar mensen op hun telefoon naar kijken.”

Over zijn personages zegt Merijn: “De personages hebben allemaal iets navelstaarderigs. Je ziet mijn blik op de wereld er wel degelijk in terug: liefdevol genadeloos. Mensen vinden zichzelf vaak overdreven belangrijk, en dat probeer ik te relativeren.”

Volg Merijn op zijn Instagram: www.instagram.com/merijn.scholten

‘Merijn Scholten is de grappigste man op Instagram’

Micha Wertheim over Merijn Scholten

Credits

- Spel: Merijn Scholten

- Creatieve Adviezen: Micha Wertheim