Lunchconcert - DIE Dichters

DIE (Dichters in Enschede)
Gedichten omlijst door mooie improvisaties
do 29 sep 2022 12:30
do 29 sep 2022
12:30
 • do 29 sep 2022
  12:30
  Incl. garderobe
  Muziekcentrum, Enschede
  Kleine Zaal
  gratis

Genieten van de mooiste gedichten met DIE (Dichters in Enschede)

Geen mooiere lunch dan een muzikale lunch. Bezoek daarom de gratis lunchconcerten in de kleine zaal van het Muziekcentrum Enschede. Het is een laagdrempelige manier om kennis te maken met verschillende muziekgenres. Het tweede lunchconcert in de serie vindt plaats op donderdagmiddag 29 september van 12.30 tot 13.30 uur met een optreden van DIE (Dichters in Enschede).

Regine Hilhorst en Jos Eertink verzorgen namens DIE het lunchconcert. De Bornse Monique Leegwater staat als gastdichter ook op het podium.

Als muzikant is Ulli Wentzlaff Eggebert uitgenodigd. Hij heeft al eerder op een lunchconcert gespeeld. Ulli omlijst en versterkt met mooie improvisaties de gedichten muzikaal.

Regine Hilhorst
DIE-lid Regine Hilhorst is artistiek leider van Theatergroep De Nieuwe Koning. Daarnaast is ze actrice en docent drama en geeft ze workshops in improviseren. Verder is Regine docent dramaturgie en theatergeschiedenis bij het ROC van Twente. Ze schrijft toneelteksten, scenario’s, liedjes en gedichten. Van 2013 tot 2015 was Regine stadsdichter van Enschede.

Jos Eertink
DIE-lid Jos Eertink was stadsdichter van Enschede van 2019 tot 2021. Jos neemt als schilder de realiteit als vertrekpunt, maar gaat altijd op zoek naar de abstracte kwaliteit van een figuratief kunstwerk zoals hij het noemt. Hij houdt van textuur en van richting; je mag zien hoe een toets is gezet. Jos ziet beelden in tekst en poëzie in beelden. Tevens presenteert hij programma’s, forumdiscussies en talkshows en begeleid op verzoek een huwelijksinzegening of uitvaart.

Wat zijn lunchconcerten?
Artiesten zorgen tijdens de lunchconcerten in de kleine zaal van het Muziekcentrum Enschede voor een gevarieerd programma. Lunchen kan natuurlijk ook. In het Muziekcentrum zijn soep en broodjes tegen betaling verkrijgbaar.

De gratis concerten duren ongeveer een uur en beginnen om 12.30 uur.

‘Enschede moet vol met poëzie’

Regine Hilhorst in Tubantia

Onze selectie