ABBA FOREVER

Wilmink Project Orkest, Lone van Roosendaal, Desi van Doeveren en Job Bovelander
Met onder meer vijftig (!) leden van het Wilmink Project Orkest
zo 9 okt 2022 15:00
zo 9 okt 2022
15:00
 • zo 9 okt 2022
  15:00
  Incl. garderobe
  Muziekcentrum, Enschede
  Grote Zaal
  Geweest

‘Ontdek de muzikale rijkdom van het Zweedse viertal dat de popmuziek voorgoed heeft veranderd’

Alleen de allermooiste liedjes van ABBA komen voorbij tijdens een fantastische muzikale middag op zondagmiddag 9 oktober in het Muziekcentrum Enschede. Dat wordt een prachtige stap terug in de tijd met de voorstelling ABBA Forever. Medewerking wordt onder meer verleend door het Wilmink Project Orkest dat met maar liefst vijftig muzikanten aanwezig is! Ook Wilminks Kweek, Lone van Roosendaal, Desi van Doeveren en Job Bovelander zijn present.

ABBA is niet meer weg te denken in de popmuziek. Wie heeft er niet gedanst op Dancing Queen? Wie pinkte niet stiekem een traantje weg bij The Winner Takes It All? Wie zingt niet automatisch mee met Super Trouper?

‘’We gaan met elkaar een mooie middag beleven, waarbij uiteraard de bekende hits langskomen, maar dan vaak net even anders dan iedereen gewend is’’, zo laat dirigent Jos Pijnappel van het Wilmink Project Orkest weten. ‘’Naast de grootste hits spelen we ook een paar minder bekende verrassende parels en uiteraard materiaal van hun spectaculaire comeback cd Voyage uit 2021.’’

Het Wilmink Project Orkest wordt ondersteund door een groep achtergrondzangers en -zangeressen en drie vocalisten, die het werk van ABBA zowel muzikaal als tekstueel alle eer bewijzen.

Zie deze middag als een theatervoorstelling, waarbij het uiteraard aan het publiek is om op de juiste momenten op de stoelen te gaan staan.

Ervaar hoe rijk de muziek van ABBA is, hoe gelaagd de arrangementen zijn en hoe hun teksten verrassend veel diepte kennen. Ga mee op reis door het ABBA-landschap en ontdek de muzikale rijkdom van het Zweedse viertal dat de popmuziek voorgoed heeft veranderd.

Klik HIER voor een interview met ABBA FOREVER-regisseur Louis van Beek: "Met Waterloo won voor het eerst een popachtig lied in plaats van een chanson. Ik was verkocht!” 

‘Ervaar hoe rijk de muziek van ABBA is’

Jos Pijnappel van het Wilmink Project Orkest

Credits

Met:
-Wilmink Project Orkest
-Wilminks Kweek
-Lone van Roosendaal
-Desi van Doeveren
-Job Bovelander

-Regie: Louis van Beek

Wilmink Project Orkest
Een poule met ruim tachtig gemotiveerde muzikanten vormt de basis van het Wilmink Project Orkest. In wisselende samenstelling treden ze onder leiding van dirigent Jos Pijnappel op in grote producties van Wilminktheater & Muziekcentrum Enschede. ‘’We geven hun de kans om het beste in zichzelf naar boven te halen. Een kans die zich niet altijd bij hun eigen vereniging voordoet’’, zegt Pijnappel over het orkest. Het Wilmink Project Orkest heeft al vele succesvolle optredens achter de rug zoals een speciale uitvoering van de Markus Passion en een tribute met muziek van Queen.

Wilminks Kweek
Gepokt en gemazeld, zo komen de studenten van Wilminks Kweek na een jaar uit hun opleidingstraject. Het traject van Wilminktheater & Muziekcentrum Enschede leidt Twents theatertalent op om het voor de regio te behouden.

Lone van Roosendaal
Zangeres, actrice en musicalster Lone van Roosendaal maakt al enkele jaren deel uit van de ABBA-coverformatie Voulez-Vous. Ze is wereldwijd de enige vrouw die de hoofdrol van Donna in Mamma Mia! in drie verschillende landen (Nederland, België en Duitsland) heeft gespeeld.

Desi van Doeveren
Desi van Doeveren is bekend van The Voice of Holland. Daarna is zij voornamelijk actief in het muziektheater en speelde onder meer in Alex Klaasens Showponies en Woef Side Story. Desi is te zien in meerdere seizoenen van het Sinterklaasjournaal.

Job Bovelander
Job Bovelander is een veelzijdig acteur en zanger. Hij heeft op televisie gespeeld in onder meer Onderweg naar Morgen, Kinderen voor Kinderen Songfestival, Una Voce Particolare, Zeg 'ns Aaa en Dokter Tinus. Op het witte doek is hij bekend van onder meer Kruimeltje en De Club van Sinterklaas. In het theater heeft hij gespeeld in Het verzet kraakt, Charley en Lazarus.