Kennie Bennie

Laus Steenbeeke, Samir Hassan en Willemien Dijkstra
Zeven keer een spannend, maar ook grappig verhaal in de curiosawinkel van Laus (Bennie) Steenbeeke in hartje Enschede
do 13 okt 2022 - do 1 dec 2022
do 13 okt 2022
-
do 1 dec 2022

Wie helpt Bennie, Yusuf en Gijsje mee om het raadsel te ontrafelen? Kom zeven weken lang naar de curiosawinkel van Kennie Bennie

Het is locatietheater, met meerdere donderdagen een humoristisch verhaal waarin telkens een nieuw mysterie centraal staat. En het publiek? Dat mag Bennie, Yusuf en Gijsje helpen zoeken naar de oplossing. Het moge duidelijk zijn: Kennie Bennie is een van de meest bijzondere theaterproducties van het najaar.

Regelmatig worden er geheimzinnige antieke voorwerpen aangeboden. De ene week is het een ongeopend pakketje uit de jaren zestig, de andere keer een duister schilderij of een oud wapen. Achter al die spullen schuilt telkens een spannend verhaal…

Kennie Bennie is een theatervoorstelling én curiosawinkel in een. Bennie (Laus Steenbeeke), de eigenaar van de winkel, is een ouwe mopperkont met een klein hartje. Samen met huisopruimer Yusuf (Samir Hassan) en de superslimme UT-student Gijsje (Willemien Dijkstra) zoekt hij wekelijks naar de oplossing van het mysterie dat schuilgaat achter een geheimzinnig voorwerp in zijn winkel. 

Elke donderdag
Gelukkig hoeft het bijzondere drietal dit niet alleen te doen. Elke week wordt het publiek gevraagd om mee te helpen het mysterie te ontrafelen. Hoe? Door middel van aanwijzingen die via Tubantia én de sociale media-accounts van Kennie Bennie worden gegeven. Heel leuk: Er zijn aantrekkelijke prijzen te winnen, zoals kaarten voor voorstellingen of bijzondere items uit de winkel van Kennie Bennie. Deelnemers kunnen vervolgens elke donderdag bij de voorstelling aanwezig zijn om de ontknoping live mee te maken.

Waar is die pandjeswinkel gevestigd? In het voormalige onderkomen van Piet Zoomers aan Van Loenshof 56 in Enschede. Naast dat er hier elke donderdag een voorstelling plaatsvindt, kunnen er tijdens winkeltijden ook daadwerkelijk kringloopschatten worden gekocht. De winkel is op maandag en woensdag tot en met zondag te bezoeken.

Tot en met 1 december worden er elke donderdag drie voorstellingen gespeeld (om 12.30, 14.45 uur en 16.00 uur). Voor wie hier niet bij kan zijn: elke aflevering van deze grappige semi-detective is ook online terug te kijken via Tubantia, het YouTube-kanaal van het Wilminktheater en Wilmink TV.

Kennie Bennie is voor jong en oud.

De regie voert Bruun Kuijt.

Kom je alleen om te shoppen?
De curiosawinkel van Kennie Bennie is op onderstaande tijden geopend:

Woensdag: 12:00 - 17:00 uur
Donderdag: 18:00 - 21:00 uur
Vrijdag: 12:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 12:00 - 17:00 uur 
Zondag: 12:00 - 17:00 uur 

Bekijk de afleveringen van mysterie 5: De Kris

Bekijk de afleveringen op YouTube of via WM | TV

'Kennie Bennie is qua sfeer een kruising tussen Stiefbeen en Zoon en Baantjer'

Gerard Cornelisse, Wilminktheater & Muziekcentrum Enschede

Credits

Spel:
-Bennie: Laus Steenbeeke (onder meer bekend van Van Katoen en Water)
-Yusuf: Samir Hassan (bekend van Zodiac)
-Gijsje: Willemien Dijkstra (bekend van Soldaat van Oranje)

Regie: Bruun Kuijt