EXTRA X-MAS CONCERT

Wilmink projectorkest o.l.v. Jos Pijnappel
Dansend en zingend met collega's, vrienden of familie de laatste dagen voor kerst in - Gastoptredens van Joey Bolan tot Henny Thijssen
za 17 dec 2022 22:00
za 17 dec 2022
22:00
  • za 17 dec 2022
    22:00
    Incl. garderobe
    Muziekcentrum Enschede, Staconcert
    Grote Zaal

Voor de meest gezellige kerstborrel van Enschede en omstreken moet je dit jaar in het Muziekcentrum zijn

Voor de gezelligste kerstborrel van Enschede en omstreken moet je dit jaar in het Muziekcentrum zijn. Zaterdagavond 17 december kun je daar met collega’s, vrienden, familie of je partner terecht voor een grandioos muzikaal feest, dat je gegarandeerd in kerststemming brengt: het EXTRA X-MAS CONCERT.

Een 50-koppig orkest onder leiding van Jos Pijnappel en allerlei vocale gasten zorgen ervoor dat gaan ervoor zorgen dat ‘The Most Wonderful Time of the Year’ op 17 december om 22.00 uur precies begint.

Zo zingt Joey Bolan, zanger van de Enschedese rockband The Bad Desires, die avond voor de allereerste keer de nieuwe kerstsingle Not alone on Christmas Night. Verder brengen Lille Mulder, Rosalie Nijland, Gert Valk, Henny Thijssen, Kaey van den Berg, Reina de Vries, Hermann Bolhaar, Anton Nijen Es, Paula Krom en Oscar Rodenburg een kersthit ten gehore. En dan zijn er nog de leden van Wilminks Kweek die een vocale duit in het zakje doen. 

“Op het podium knallen we er met vijftig man orkest, zangers, zangeressen en band twintig tot 25 van de grootste kersthits door”, vertelt Jos Pijnappel, die als dirigent min of meer de rol van dj overneemt. Last Christmas, Driving Home for Christmas en Eenzame Kerst van André Hazes, ze komen allemaal voorbij.
 
“Het is nadrukkelijk geen luisterconcert. De stoelen gaan de zaal uit, bezoekers kunnen lekker biertjes en wijntjes drinken, meezingen, een dansje maken of gewoon gezellig kletsen." De Grote Zaal van het Muziekcentrum wordt voor deze gelegenheid natuurlijk aangekleed in kerstsfeer. “Maar dan wel een heel klein beetje over the top”, zegt Pijnappel.
 
De muzikale kerstborrel met het Wilmink Projectorkest begint om 22.00 uur. “Dus mensen die eerst met collega’s of vrienden uit eten willen, kunnen nog mooi aansluiten. Of je gaat na deze borrel in het Muziekcentrum nog even de stad in. Het is maar wat jou past."

Waar je ook voor kiest, het EXTRA X-MAS CONCERT, daar moet je bij zijn.
 

Let op: dit is een staconcert.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Extra Makelaars Enschede.
 

Lees HIER interview met dirigent Jos Pijnappel: 'Op het podium knallen we er met vijftig man orkest, zangers, zangeressen en band twintig tot 25 van de grootste kersthits door'

'De stoelen gaan de zaal uit, bezoekers kunnen lekker biertjes en wijntjes drinken, meezingen, een dansje maken of gewoon gezellig kletsen'

Jos Pijnappel, dirigent Wilmink Projectorkest

Wie is Henny Thijssen?
De bekende Enschedeër Henny Thijssen is zanger, tekstschrijver en producer. Hij werd in september 2020 de winnaar van het televisieprogramma The Voice Senior. Daarnaast deed hij in 2015 ook mee aan het programma Bloed, zweet en tranen.

Henny heeft ruim duizend liedjes op zijn naam staan als tekstschrijver. Hij werkte samen met en schreef onder anderen voor Gerard Joling, Tino Martin, Marianne Weber, Koos Alberts, Frans Bauer en André Hazes sr.

Henny is geen onbekende voor het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede. Hij heeft een paar jaar geleden een speciale kerstsingle geschreven. Het nummer De Kerstboom was te horen zijn in de revue Die Weihnachtsshow die tijdens de kerstdagen in het Wilminktheater te zien was.

Wie is Gert Valk?
De tweede solist voor het EXTRA X-MAS CONCERT de Enschedese zanger Gert Valk, die al zijn hele leven in de muziek actief is.

Valk maakte als zanger en drummer onder meer deel uit van de bekende bruiloftsband Maxim en vormde een trio met oud-muzikanten van de Bob East Showband. De afgelopen jaren timmerde hij ook aan de weg als 'Zanger op je Verjaardag', met het bijbehorende nummer Omdat jij jarig bent.