Lunchconcert

Strijkersensemble ArtEZ Zwolle
Studenten viool, altviool en cello sluiten project concertprogramma af
do 3 nov 2022 12:30
do 3 nov 2022
12:30
  • do 3 nov 2022
    12:30
    Incl. garderobe
    Muziekcentrum, Enschede
    Kleine Zaal

Geniet tussen de middag - met een broodje - van het Strijkersenemble ArtEZ Zwolle

Geen mooiere lunch dan een muzikale lunch. Bezoek daarom de gratis lunchconcerten in de kleine zaal van het Muziekcentrum Enschede. Het is een laagdrempelige manier om kennis te maken met verschillende muziekgenres. Het zevende lunchconcert in de serie vindt plaats op donderdagmiddag 3 november van 12.30 tot 13.30 uur. Dan treedt het Strijkersenemble ArtEZ Zwolle op.

Studenten viool, altviool en cello spelen twee keer per jaar in het ArtEZ Strijkersensemble. Onder leiding van viooldocente Sarah Kapustin wordt er in korte tijd een concertprogramma ingestudeerd en gepresenteerd. Dit lunchconcert is de afsluiting van het tweede project van dit studiejaar.

Tijdens dit lunchconcert kunnen bezoekers genieten van een afwisselend programma het ArtEZ Strijkersensemble. Uitgevoerd worden het Pianoconcert in A-groot van Mozart, met als soliste de tweedejaars Master Muziek-studente Carmen Jurado Sánchez.
Van Samuel Barber wordt het Adagio for Strings uitgevoerd, bekend van de film Platoon.
Afgesloten wordt met de String Sinfonia nr. 10 van Mendelssohn.

Wat zijn lunchconcerten?
Artiesten zorgen tijdens de lunchconcerten in de kleine zaal van het Muziekcentrum Enschede voor een gevarieerd programma. Lunchen kan natuurlijk ook. In het Muziekcentrum zijn soep en broodjes tegen betaling verkrijgbaar.
De gratis concerten duren ongeveer een uur en beginnen om 12.30 uur.

Geen mooiere lunch dan een muzikale lunch

Sarah Kapustin

Wie is Sarah Kapustin?
Sarah Kapustin werd geboren in Milwaukee en behaalde haar mastersdiploma aan de Juilliard School. Eerder ontving ze de bachelors- en artistsdiploma’s van Indiana University.
Sarah woont in Nederland, waar ze actief is als kamermusicus, soliste en als concertmeester. Ze treedt ook vaak op met Amsterdam Sinfonietta, het Orpheus Chamber Orchestra in New York en het Chamber Orchestra of Europe.
Sarah is als docente verbonden aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle, het Prins Claus Conservatorium in Groningen en het Conservatorium van Amsterdam.
Sarah heeft ook masterclasses gegeven in Hong Kong, Frankrijk, Spanje, Columbia, Brazilië en de Verenigde Staten. Ze elke zomer les op de Indiana University Summer String Academy.

Programma

-Wolfgang Amadeus Mozart: Pianoconcert in A majuer KV 414
-Samuel Barber: Adagio voor Strings
-Felix Mendelssohn Bartholdy: Sinfonia Nr. 10 in h-moll