Majanka Fotografie

Lunchconcert

ArtEZ Zwolle – Ildikó Snijders en Liz Vermeulen
Bijzondere combinatie van Ildikó's klassieke gitaar en Liz' woordkunst
do 17 nov 2022 12:30
do 17 nov 2022
12:30
  • do 17 nov 2022
    12:30
    Incl. garderobe
    Muziekcentrum, Enschede
    Kleine Zaal

Geen mooiere lunch dan een muzikale lunch. Bezoek daarom de gratis lunchconcerten in de kleine zaal van het Muziekcentrum Enschede. Het is een laagdrempelige manier om kennis te maken met verschillende muziekgenres. Het negende lunchconcert in de serie vindt plaats op donderdagmiddag 17 november van 12.30 tot 13.30 uur. Dan treden de talentvolle studenten Ildikó Snijders en Liz Vermeulen van ArtEZ Zwolle op.

Ildikó en Liz nodigen bezoekers uit in de intieme ruimte die zij scheppen met klassieke gitaar en woordkunst. Waar Ildiko spreekt via snaren, stroomt de creatieve expressie van Liz in woorden en zinnen.

Ze vinden en versterken elkaar in de zoektocht naar de vertaalslag. Het is de vertaalslag van de intieme, persoonlijke ervaring van het leven naar hoe dat te delen met de buitenwereld. Het gaat ook over hoeveel er verloren gaat in dat overdragen. Dit concert is een uiting van die zoektocht, over de limitatie van woorden, het gevoel te leven onder voorwaardes en het loskomen daarvan. Het is een zoektocht naar onvoorwaardelijkheid.

Wat zijn lunchconcerten?
Artiesten zorgen tijdens de lunchconcerten in de kleine zaal van het Muziekcentrum Enschede voor een gevarieerd programma. Lunchen kan natuurlijk ook. In het Muziekcentrum zijn soep en broodjes tegen betaling verkrijgbaar.
De gratis concerten duren ongeveer een uur en beginnen om 12.30 uur.

Geen mooiere lunch dan een muzikale lunch

Credits

-Ildikó Snijders: gitaar
-Liz Vermeulen: spoken word

Wie is Ildikó Snijders
Ildikó Snijders (23) begon al op vroege leeftijd met muziek maken. Met de gitaar in haar hand bloeide haar passie en liefde voor de muziek helemaal op. Sinds 2018 studeert ze klassiek gitaar op het ArtEZ Conservatorium in Zwolle.
In 2019 nam ze deel aan het Prinses Christina Concours. Daarbij voerde ze haar eerste eigen compositie Marinata No.5 op en won de Gaudeamus prijs voor een bijzondere vertolking van een hedendaagse compositie.
Door middel van muziek hoopt ze mensen te verbinden en een plek te creëren voor meer gevoel in de samenleving.

Wie is Liz Vermeulen?
Liz Vermeulen (25) is een rauwe verhalenverteller die niet bang is om in de kracht van haar kwetsbaarheid te staan. Ze leerde ooit schrijven binnen journalistieke kaders en rechte lijnen, maar kiest er nu voor om dichter bij zichzelf te blijven.
Haar grote blauwe ogen die de wereld aandachtig observeren, woorden gevend aan een diepe gevoelswereld.
Ze was afgelopen jaar onderdeel van Poetry Circle Zwolle en klimt sindsdien af en toe op podia om te experimenteren met het delen. Anderen noemen haar performance: intiem, confronterend en hypnotiserend.