Matthäus Passion

met o.a. Consensus Vocalis en Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel
De passie aller passies
vr 31 mrt 2023 19:00
vr 31 mrt 2023
19:00
  • vr 31 mrt 2023
    19:00
    Incl. garderobe
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

Phion, BachTwente, Consensus Vocalis en barokspecialist Reinhard Goebel zorgen voor een eersteklas uitvoering van Bachs Matthäus Passion.

De uitvoering van Bachs Matthäus Passion heeft een rijke geschiedenis van al meer dan een eeuw. Jaren waarin deze overweldigende verklanking die Bach maakte van het passieverhaal talloze bezoekers heeft geraakt en ontroerd. Vrijdag 31 maart in het Muziekcentrum zal dat niet anders zijn.

Al meteen bij de eerste noten van het openingskoor Kommt, ihr Töchter laat je je meevoeren in het verhaal van het lijden en sterven van Christus, dat Bach in scherpe lijnen neerzet en waarmee hij je vasthoudt tot het allerlaatste sanfte Ruh van het slotkoor geklonken heeft. 

Phion zet de lange traditie van deze passie aller passies in samenwerking met BachTwente voort met een uitvoering op artistiek hoog niveau.

Een perfecte uitvoering van dit overbekende maar gecompliceerde werk vereist een echte specialist als dirigent. En dat is Reinhard Goebel zonder twijfel. Als oprichter en leider van het legendarische ensemble Musica Antiqua Köln heeft hij grote bekendheid gekregen in de wereld van de authentieke uitvoeringspraktijk.

Met zijn talloze uitvoeringen en opnames van de Matthäus Passion kent hij elke aria, recitatief en koor tot in de kleinste finesses. Hij wordt terzijde gestaan door het kamerkoor Consensus Vocalis en een uitgelezen ensemble van vocale solisten met grote ervaring in de barokmuziek. Al met al een Matthäus Passion om naar uit te kijken.  

'De mooiste muziek, ooit geschreven'

Credits

Phion i.s.m. BachTwente en Consensus Vocalis


- Dirigent:
Reinhard Goebel
- Sopraan: Johannette Zomer 
- Mezzosopraan: Cécile van de Sant 
- Tenor: Falco van Loon
- Tenor: Mark Omvlee
- Bas: Maarten Koningsberger
- Bariton: Raoul Steffani

Programma

- J.S. Bach - Matthäus Passion (BWV 244)