Huize Enschede

Wilminktheater & Muziekcentrum Enschede
ma 21 nov 2022 - do 30 mrt 2023
ma 21 nov 2022
-
do 30 mrt 2023
  • ma 21 nov 2022
    -
    do 30 mrt 2023
    Online voorstelling
    geen verkoop

Huize Enschede trekt in vier avonden het studentenleven in Enschede op het podium

Huize Enschede zit erop! Deze theaterserie liet het ware studentenleven zien door de ogen van bewoners van echte studentenhuizen in Enschede. Van het roze verven van 'concurrerende' huizen, tot kleinere incidenten en anekdotes. Alles kwam voorbij tijdens voorstellingen in De Kleine Willem. Bekijk alle afleveringen hieronder terug wanneer jij wilt!

De theaterproductie trok het studentenleven het podium op. In vier delen werd het verhaal verteld van huisgenoten Floor, Maurits en Tom die om aanzien te krijgen in de stad het grootste studentenfeest van de stad organiseren. Lara Roozemond, Danny Westerweel, Jelmer de Groot, Willianne Liemborg, Ruben Brinkman en Anne Verhart speelden de hoofdrollen.

Deze week verschijnt de laatste aflevering van Huize Enschede met Engelse ondertitels.

Huize Enschede met Engelse ondertitels bekijken? Ga dan naar ons YouTubekanaal of bekijk de video's hieronder. Klik dan op de video rechtsonder op het icoontje ‘Ondertiteling (c)’.

Het verhaal

Het oud-en-nieuwfeest van dit dertiende SHE-huis moet beter worden dan het Pott-gala of het Hubertus-huisfeest. Het moet elk SHE-feest doen verbleken. Gedreven door ambitie en overmoed loopt dit finaal uit de hand. Omdat het feest moet slagen, heeft dat bepaalde hilarische maar ook treurige consequenties tot gevolg.

Huize Enschede vertelt het verhaal van studentenstad Enschede. Studenten zullen veel herkennen, maar zeker niet alles. Om het verhaal zo authentiek mogelijk te maken, bezocht scriptschrijver Bran Remie vele studentenhuizen en tekende ruim honderd verhalen op. Op basis van die verhalen werd dit dertiende SHE-huis ontworpen.

De regie van Huize Enschede is handen van Anne de Blok. De veelzijdige Anne heeft onder meer de regie gedaan van het succesvolle productie Van Katoen en Water, dat avond aan avond duizenden bezoekers heeft getrokken. Ze mag dan ook met recht talentvol worden genoemd. Zo heeft ze voor de regie van Brugklas de musical een nominatie gekregen voor Beste Regie bij de Musical Awards.

BENIEUWD NAAR MEER VOORSTELLINGEN VOOR JOU ALS STUDENT?

Heb je de voorstellingen gemist? Geen probleem. Bekijk ze hieronder terug:

De Finale

Lees HIER een interview met regisseur Anne de Blok: "Dit was regisseren in een snelkookpan"

Lees HIER een interview met scriptschrijver Bran Remie: 'Studenten zullen veel herkennen, maar zeker niet alles' 

Lees HIER interviews met hoofdrolspelers Lara Roozemond, Danny Westerweel, Jelmer de Groot, Willianne Liemborg, Ruben Brinkman en Anne Verhart: ‘Ik sta te trappelen om weer terug te komen en met Huize Enschede op de planken te staan’

 

‘Huize Enschede vertelt het verhaal van studentenstad Enschede. Studenten zullen veel herkennen, maar zeker niet alles’

Credits

Huize Enschede is mede tot stand gekomen met de steun van:

- VSBfonds
- Creatieve Broedplaatsen
- Fonds Podiumkunsten
- Gemeente Enschede

Hoofdrollen
Lara Roozemond, Danny Westerweel, Jelmer de Groot, Willianne Liemborg, Ruben Brinkman en Anne Verhart spelen de hoofdrollen in Huize Enschede.

Lees HIER de interviews met deze acteurs.

Regie: Anne de Blok
Script: Bran Remie