Lunchconcert

ArtEZ Zwolle, sax kwartet MICA
De eigen ideeën van het MICA Saxophone Quartet
do 15 dec 2022 12:30
do 15 dec 2022
12:30
  • do 15 dec 2022
    12:30
    Incl. garderobe
    Muziekcentrum, Enschede
    Kleine Zaal

'Muziek helpt met het leven om te gaan zoals het is, wat er ook gebeurt'

Geen mooiere lunch dan een muzikale lunch. Bezoek daarom de gratis lunchconcerten in de Kleine Zaal van het Muziekcentrum Enschede. Het is een laagdrempelige manier om kennis te maken met verschillende muziekgenres. Het dertiende lunchconcert in de serie vindt plaats op donderdagmiddag 15 december van 12.30 tot 13.30 uur. Dan treedt het MICA Saxophone Quartet op.

De musici van het MICA Saxophone Quartet vonden elkaar tijdens hun studie aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle.

Op het podium zien en horen de bezoekers vier keer hetzelfde soort instrument, maar tegelijkertijd spelen ook vier heel verschillende mensen met ieder haar of zijn eigen muzikale ideeën.

Het kwartet heeft veel verschillende werken in het repertoire, dat varieert van de Amerikaanse, ritmische en virtuoze muziek van Paul Creston, tot de post-minimalistische werken van Marc Mellits en klassieke werken voor saxofoonkwartet.

Er is volgens het kwartet veel gaande in de wereld. ''Muziek helpt het MICA Saxophone Quartet met het leven om te gaan zoals het is, wat er ook gebeurt'', aldus het kwartet.

Lunchconcerten
Artiesten zorgen tijdens de lunchconcerten in de kleine zaal van het Muziekcentrum Enschede voor een gevarieerd programma. Lunchen kan natuurlijk ook. In het Muziekcentrum zijn soep en broodjes tegen betaling verkrijgbaar.
De concerten duren ongeveer een uur en beginnen om 12.30 uur. Aanmelden voor de lunchconcerten hoeft niet.

MICA Saxophone Quartet

Credits

Tessa von Piekartz: Sopraansaxofoon
Silvan van den Boom: Altsaxofoon
Mirjam Kwebeman: Tenorsaxofoon
Suzanne Boer: Baritonsaxofoon

Programma

M. Mellits: Ex Machina
Het stuk Ex Machina is geschreven door Marc Mellits. Het stuk bestaat uit zeven verschillende delen. Deze delen zijn geïnspireerd op zeven verschillende saxofoonkwartetten.

C. Florio: Quartette
De saxofoon is ontworpen rond 1850. Dit maakt het nog een heel jong instrument. Dit betekent dat het kwartet arrangementen speelt van andere bezettingen.

D. Maslanka: Mountain Roads 
David Maslanka heeft zich bij zijn werk Mountain Roads laten inspireren door een aantal koralen van Bach. Maslanka heeft de ideeën van Bach op een subtiele in dit stuk verwerkt, zodat Bach eigenlijk bijna niet meer te herkennen is.

A. B. Meyers: Beckmann in New York
Origineel heeft Meyers dit werk voor saxofoon en piano geschreven, later is deze bewerking voor saxofoonkwartet geschreven.

P. Itturalde: Suite Hellenique 
Pedro Iturralde was een Spaanse saxofonist en componist. Hij was jazzmuzikant maar hield zich ook veel bezig met klassieke muziek. Deze combinatie leidde tot prachtige werken voor zowel solo saxofoon als voor saxofoonkwartet.