Escha Tanihatu

The New Now Nightclub

Danny Vera
Danny Vera komt, zoals altijd strak in het pak, vanuit Middelburg naar Wilminktheater in Enschede
di 21 mrt 2023 20:00
di 21 mrt 2023
20:00
  • di 21 mrt 2023
    20:00
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal
    Geweest

Al staat Roller Coaster hoog in de Top 2000, voor Danny Vera is en blijft er maar één de beste: Frank Sinatra

Zeg Roller Coaster en bijna heel Nederland zegt Danny Vera. Maar de geboren Middelburger heeft met zijn mix van pop, americana en singer-songwritermuziek een lange weg afgelegd om een van Nederlands grootste artiesten te worden. Dinsdag 21 maart doet hij met zijn The New Now Nightclub het Wilminktheater aan.

Op zijn 22ste vormde Danny Polfliet (zijn echte naam) zijn eerste bandje. Toen hij een paar jaar later solo ging, scoorde hij ook zijn eerste nummer 1-hit....... in Turkije. Bij het grote publiek in Nederland viel hij pas veel later op, toen hij met zijn band als huisartiest ging optreden bij het tv-programma Voetbal Inside, later Veronica Inside. Met dank aan Johan Derksen, net als Vera een groot americana-fan.

En toen was daar Roller Coaster, in 2019. Vera knalde er meteen de Top 2000 mee binnen, als hoogste nieuwkomer ooit. Een jaar later stond hij zelfs op nummer 1 in de nationale jaarlijst. Een positie die hij zelf overigens relativeerde, volgens Vera moet er altijd een Frank Sinatra, Elvis of Michael Jackson bij de bovenste tien staan. En That's Life van Frank Sinatra hoort op 1. Een nummer dat ie overigens voor elk optreden zelf even draait.

„Iedereen heeft het wel over die Danny Vera en zo, maar zo goed vind ik dat nu ook weer niet", zei hij dat jaar op televisie met Zeeuwse nuchterheid. „Ik vind het best wel gek dat die gozer boven Frank Sinatra, Elvis, Michael Jackson… al dat soort artiesten staat. Dat is best wel raar, snap je.” 

Mede door die nuchterheid, muziek die recht uit het hart komt en zijn karakteristieke stemgeluid, heeft hij zich na meer dan twee decennia de positie verworven waarmee hij zalen als Carré en zelfs Ziggo Dome uitverkoopt. In het Wilminktheater zal dat niet anders zijn, dus wees er snel bij als de kaarten vrijdag 9 december om 10.00 uur in de verkoop gaan.

'Iedereen heeft het wel over die Danny Vera en zo, maar zo goed vind ik dat nu ook weer niet'

Danny Vera
Escha Tanihatu
Danny Vera