Miles Fischler

Saint Amour

Behoud de Begeerte
‘Saint Amour verovert weer harten met literaire liefde en lust’
do 23 feb 2023 20:00
do 23 feb 2023
20:00
  • do 23 feb 2023
    20:00
    Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

Saint Amour: Hoogmis van de liefde zoekt de rafelige randen op

Bijna dertig edities wijdde Behoud de Begeerte al aan haar beroemde minneavond Saint Amour. Dat de menselijke hartstocht ook minder heilige kanten heeft, wordt op donderdag 23 februari in de Pay. Zaal van het Wilminktheater duidelijk.

Eerder werd deze hoogmis van de liefde al eens eenmalig omgedoopt tot Chagrin d’Amour – om het te hebben over al wat mensen elkaar in de naam der liefde aandoen. Waar tijdens die editie in 2010 grote en expliciete gevoelens van jaloezie, verraad en pijn de revue passeerden, speelt deze Saint Amour in 2023 zich af in de schemerzone, balancerend op de dunne grens tussen liefde, nonchalance en onbegrip.

Auteurs als Wided Bouchrika, Nikki Dekker, Hans Depelchin, Tobi Lakmaker, Joke van Leeuwen, Nina Polak en Angelo Tijssens nemen het woord over de complexe en ambigue relaties tussen mensen. Verwacht als bezoeker geen fifty shades of grijs-gebied, wel prikkelende letteren over de rafelige randen van de liefde: wanneer passie plaatsmaakt voor achteloosheid.

PJDS verzorgt de muziek, de presentatie is in handen van Charlotte Remarque. Speciale gast in Enschede is Jaap Robben, schrijver van onder meer Birk, Zomervacht en Schemerleven.

De krant De Morgen heeft genoten van Saint Amour: ‘’Navelgaatjes, schobbejakken én extase: Saint Amour verovert weer harten met literaire liefde en lust.’’

Tijdens de première in België van Saint Amour waren onder anderen de schrijvers Erwin Mortier, Raoul de Jong en Marieke Lucas Rijneveld present.

‘Saint Amour verovert weer harten met literaire liefde en lust’

De Morgen

Credits

Samenstelling en regie: Steven Heene, productie: Zane Garitte, decor en licht: Steven Reymer, techniek: Karel Marynissen, Steven Reymer, vormgeving: Jan Hendrickx