MAMMA MIA !

met o.a. Brigitte Heitzer en René van Kooten
Nieuwe versie van musicalsensatie die wereldwijd al door meer dan 60 miljoen mensen is gezien, staat zes dagen in Wilminktheater
di 12 mrt 2024 - zo 17 mrt 2024
di 12 mrt 2024
-
zo 17 mrt 2024

Grandioos spektakel met de grootste hits van ABBA, van I Have A Dream, Money, Money Money en Dancing Queen tot Does Your Mother Know, The Winner Takes It All en Take A Chance on Me

De ABBA-musical Mamma Mia! komt terug. Van 12 tot en met 17 maart 2024 zijn er niet minder dan zes voorstellingen van deze musicalsensatie te zien in de Pay. Zaal van het Wilminktheater in Enschede. Een muzikaal verhaal vol romantiek en humor, met in de hoofdrollen Brigitte Heitzer en René van Kooten. 

De muziek van ABBA is anno nu weer net zo populair als in de gloriejaren van 1974 tot 1982. Alle reden dus voor een gloednieuwe versie van de musicalsensatie uit 1999, met daarin de grootste hits van ABBA. Van I Have A Dream, Money, Money Money en Dancing Queen tot Does Your Mother Know, The Winner Takes It All en Take A Chance on Me.

Waarbij dit keer Brigitte Heitzer (winnares Op zoek naar Evita, Miss Saigon, Evita, Diana & Zonen) de rol van Donna zal vertolken en René van Kooten (Les Miserables, Jezus in The Passion 2013, De beste zangers van Nederland, Evita, Titanic) die van Sam.

Mamma Mia! werd wereldwijd al door meer dan 60 miljoen laaiend enthousiaste bezoekers gezien. De eerste Nederlandse versie, geproduceerd door Joop van den Ende, werd 803 keer opgevoerd in het Beatrix Theater in Utrecht, van 9 november 2003 tot en met 11 februari 2006. Deze versie werd door ruim 1 miljoen mensen bezocht.

En dan was er natuurlijk de film Mamma Mia!, uit 2008, met in de hoofdrollen grote namen als Meryl Streep en Pierce Brosnan. Vanaf september 2023 is de vernieuwde versie te zien in meer dan twintig Nederlandse theaters. De landelijke première vindt op 10 september plaats in het DeLaMar in Amsterdam.

 

'Mamma Mia! is een heerlijke feelgood-musical vol met alle grote bekende ABBA-hits. Je wilt het liefst dansend en zingend de zaal uitlopen'

Musicalweb over de laatste versie van Mamma Mia!, uit 2018

Credits

-Cast

Donna - Brigitte Heitzer
Sam - René van Kooten
Sophie - Soraya Gerrits
Rosie - Wieneke Remmers
Tanya - Carolina Dijkhuizen
Harry - Dennis Willekens
Bill - Barry Beijer
Ellie - Eliane Kwee
Lisa - Belle van der Pijl
Sky - Samir Hassan
Pepper - Marvin Sikkema
Eddie - Thom Koolen
Father Alexander - Sander van Voorst tot Voorst

-Ensemble: Melise de Winter, Liesanne van Dongen, Gina Bentvelsen, Rosanne Rebergen, Judith van der Wijst, Isabel Diaferia, Lenne Tosserams, Olivier Scheers, Michael Konings, Iwan Oorburg, Philip Krom, Menno Dekker en Stijn Linders. Ruben Santens, Remi de Smedt, Zoë Rijk en Léanne van Alebeek.

Het verhaal
Sophie staat op het punt om te trouwen en heeft de wens om, op een zonnig Grieks eiland, door haar vader te worden weggegeven. Maar wie is haar vader?! Haar vrijgevochten moeder Donna wordt door de zoektocht van Sophie plotseling geconfronteerd met haar turbulente verleden en drie voormalige liefdes.