Marwan Magroun

Waarom ben jij zo?

Jawad Es Soufi
Rotterdamse docent, cabaretier en influencer vertelt zijn levensverhaal via zijn alter ego Sloegie
vr 3 mrt 2023 20:00
vr 3 mrt 2023
20:00
 • vr 3 mrt 2023
  20:00
  Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje
  Wilminktheater, Enschede
  Pay. Zaal
  Geweest

Jawad Es Soufi trekt, door zijn populariteit op Instagram, een heel nieuw publiek naar het theater: jong, multicultureel, energiek en luidruchtig

Waarom ben jij zo?, heet de eerste volledige theatervoorstelling van Jawad Es Soufi, kind van Rotterdam-Zuid. Nou, dat gaat hij ons vrijdag 3 maart in het Wilminktheater haarfijn uitleggen, aan de hand van zijn soms hilarische alter ego Sloegie.

Volgens Jawad hebben zijn opvoeding, omgeving en onderwijs een grote rol gespeeld in zijn leven en hebben ze gezorgd dat hij is geworden wie hij nu is. Zijn middelbareschooltijd bijvoorbeeld, was even hilarisch als bijzonder: in drie jaar tijd van praktijkonderwijs naar vwo.

Op zijn 22ste begon hij met het geven van Nederlandse les op het vmbo in Rotterdam. Dag in, dag uit haalt hij daar ontzettend veel voldoening (en inspiratie) uit. Eerder al werd hij lid van theatergroep The Brothers en ging hij aan de slag met zijn eerste programma.

Dat werd op 20 februari 2020 voor de eerste keer gespeeld, in een uitverkocht Theater Rotterdam. Met in het publiek ook veel mensen die normaliter niet naar het theater komen. En dat zorgt, in combinatie met de hilarische anekdotes van Jawad/Sloegie voor een heel bijzondere sfeer.

‘Ik merk dat Marokkaanse Nederlanders zich herkennen in wat ik doe. Maar mijn publiek is aan het veranderen. Dan zie ik dat er mensen van overal vandaan in de zaal zitten. Gewoon naast elkaar. Dat is toch mooi?’

Jawad Es Soufi