Kinderen van het Verdwenen Woud (6+)

Duda Paiva Company
'De Duda Paiva Company weet als geen ander de gulden snede tussen acteer- en poppenspel te vinden'
zo 12 mrt 2023 14:30
zo 12 mrt 2023
14:30
  • zo 12 mrt 2023
    14:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Duda Paiva maakt toegankelijk theater met veel humor en nooit belerend

In Kinderen van het Verdwenen Woud laat de Duda Paiva Company op lichtvoetige wijze op zondag 12 maart in De Kleine Willem de connectie zien tussen mens en natuur. Welke rol spelen wij in de wereld en welke keuzes kunnen wij maken?

Door menselijk handelen raakt de biodiversiteit volgens Duda op steeds meer plekken ernstig verstoord. ‘’Zodanig, dat soorten hun natuurlijke habitat verliezen en verdwijnen’’, aldus Duda. ‘’Dat geldt niet alleen voor planten en dieren, maar ook voor de mens-zelf, zoals bijvoorbeeld voor de Indios in het Amazonegebied.’’

Als Braziliaanse maker voelt Duda zich direct betrokken bij de ontwikkelingen in zijn geboorteland. Het verdwijnen van grote stukken regenwoud in het Amazonegebied raakt een breder thema en gaat ons allemaal aan volgens hem.

Vanuit het perspectief van kinderen en de verhalen over bijzondere (bijna) verdwenen dieren maakt Duda Paiva een ingewikkelde problematiek tastbaar en toegankelijk. Dat doet hij altijd met veel humor en nooit belerend.

Vol lof over voorstelling
De Theaterkrant is vol lof over de voorstelling: ‘’De Duda Paiva Company weet als geen ander de gulden snede tussen acteer- en poppenspel te vinden. De uit vilt, veren en vacht bestaande dieren en wezens zijn prachtig in hun ontwerp en bewegingstaal. De eenvoudige scenografie – geabstraheerde bomen en gedimde lichten – maken de wereld af.’’

Wat is de Duda Paiva Company?
Duda Paiva Company maakt visuele voorstellingen met poppen en dans. In zijn jeugdvoorstellingen komt de wereld die kinderen kennen uit tekenfilms en games tot leven. De voorstellingen worden gemaakt op basis van improvisatie. Alle artistiek betrokkenen dragen bij aan de totstandkoming van deze gelaagde productie.

'De uit vilt, veren en vacht bestaande dieren en wezens zijn prachtig'

Theaterkrant

Credits

-Concept en regie: Duda Paiva.
-Spel: Cat Smits, Tim Velraeds, Josje Eijkenboom, Christiaan Koetsier en Oliver Wagstaff (in duo's).
-Poppen: Duda Paiva, Cat Smits en Yazan Maksoud.
-Teksten: Kim Kooiman en Flip Noorman.

Ontmoet na afloop de poppen
Meestal moeten kinderen overal met hun vingers vanaf blijven. Nu niet. Na afloop van de voorstelling mag iedereen even het podium op voor een selfie met de poppen, om vragen te stellen en om te ontdekken hoe schuimrubber voelt.