Midsland, Oklahoma (8+)

Beumer & Drost
Dompel je onder in een zee van fantastische gebeurtenissen
zo 19 mrt 2023 14:30
zo 19 mrt 2023
14:30
  • zo 19 mrt 2023
    14:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Spannend, humoristisch en aandoenlijk bijna waargebeurd verhaal van Boet Butterboer

Midsland, Oklahoma is het bijna-waargebeurde verhaal van Boet Butterboer. Deze filmverzamelaar vertelt op zondag 19 maart in De Kleine Willem over zijn geschiedenis aan de hand van – door hemzelf – gemonteerde beelden. Boet, wiens ouders uit Midsland, Terschelling kwamen, werd zelf in het Amerikáánse Midsland geboren. Dit stadje werd gesticht door een van zijn voorouders.

Als er aan het leven van de vader van Boet een tragisch einde komt door een omvallende boom, vertrekt zijn moeder met Boet en zijn tweelingbroer Oak vanuit Amerika per schip naar haar geboorteplaats Midsland op Terschelling. Na een scheepsramp voltrekt zich een groot wonder…

Het filmische plak- en knipwerk van Boet Butterboer leidt tot een zeer spannend, humoristisch en vooral ook aandoenlijk verhaal. De levendige vertelling, waar wensdroom en realiteit door elkaar heen lopen, mondt uit in een onverwachte climax als filmpersonages uit het doek het toneel opstappen.

Het publiek in De Kleine Willem wordt ondergedompeld in een zee van fantastische gebeurtenissen en meegezogen in Boets ongelooflijke levensverhaal: Van visserij tot goudkoorts en van scheepjes in flessen tot cowboys te paard.

Midsland, Oklahoma is filmtheater van de aller, allerbovenste plank!

Credits

-Peter Drost: Spel en tekst 

Toneelschuur
Midsland, Oklahoma wordt gemaakt door Toneelschuur Producties. ‘’Verhalen van nu, verteld door de makers van morgen. De jonge, talentvolle makers die aan Toneel­schuur Producties verbonden zijn, bevragen de wereld waarin we leven en de verhalen en denk­struc­turen die onze wereld hebben gevormd. Nieuw, van hoge kwaliteit en altijd onvergetelijk’’, zo melden ze zelf.