NACHT (2 - 8 jaar)

Dadodans I Gaia Gonnelli
In het donker zijn de klanken heel goed te horen, maar waar komen ze toch vandaan?
zo 19 mrt 2023
zo 19 mrt 2023

De struiken ritselen, de krekels tjirpen, wilde dieren roepen… samen maken ze de muziek van de nacht

Het is aardedonker en muisstil, de spanning van de zwarte nacht is om te snijden. In de verte verschijnen sterren. Eerst één voor één, dan fonkelen er honderden, duizenden naast de smalle ellips van de wassende maan. Nacht wordt op zondag 19 maart in de Pay. Zaal van het Wilminktheater een spannende voorstelling van Dadodans en Insomnio.

Horen we dat nou goed en knettert daar een kampvuurtje? We horen getrommel. Een groepje neuriet en zingt om de wilde dieren in het bos te verjagen en samen te zijn. Er wordt gedronken en gedanst, we horen glazen klinken en voeten stampen. Vlagen van muziek trekken voorbij: een slaaplied of is het de uil geweest? De struiken ritselen, de krekels tjirpen, wilde dieren roepen… samen maken ze de muziek van de nacht.

In het donker zijn de klanken heel goed te horen, maar waar komen ze toch vandaan? Als de dageraad nadert worden de spannende geluiden ons duidelijker: de lage grommende tonen worden zichtbaar in een fagot, de melancholische klanken vormen zich op een altviool en we zien een goddelijke harp waar de menigte omheen danst.

Zouden we mee mogen dansen?

Nacht gaat over de magische rituelen van de nacht en haar geluiden die met dans en muziek tot leven komen. De wisselwerking tussen live muziek en dans staan in deze muzikale dansvoorstelling centraal. De soundscape bestaat uit akoestische klanken en geluiden die een nachtelijk sfeer oproepen.

'Scenografie biedt allerlei aanknopingspunten voor actief contact tussen speler en kijker'

Theaterkrant

Credits

-Choreografie: Gaia Gonnelli 
-Compositie soundscape: Insomnio 
-Muzikanten: Stefanie Liedtke (fagot en blokfluiten), Siebe Visser (altviool) en Sabien Canton (harp)

Nacht is een coproductie van Dadodans en het Utrechtse muziek ensemble Insomnio, dat gespecialiseerd is in hedendaagse klassieke muziek.