Zingt Tom Waits (in het Nederlands)

Flip Noorman
Vier ★★★★ sterren: ‘Broeierige sfeer die nog lang blijft nagloeien’
do 13 apr 2023 20:30
do 13 apr 2023
20:30
  • do 13 apr 2023
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Flip Noorman zingt Tom Waits - In het Nederlands!

Flip Noorman zingt Tom Waits wordt op donderdag 13 april een avond waar Flip op zijn eigenzinnige manier de dronken pianoballades en het dumporkest naar De Kleine Willem brengt. Hij bewees al een begenadigd vertaler van het werk van Cohen te zijn; in dit programma doet hij er nog een schepje bovenop. Flip zingt daarbij Tom Waits in het Nederlands.

In de afgelopen jaren bouwde Flip met zijn band De Noormannen gestaag een reputatie op als vreemde eend in de bijt: creatieve arrangementen, scherpe, soms vervreemdende teksten, hele stukken onheilspellend spoken word. Als je ze dan toch ergens mee moest vergelijken: Tom Waits.

Het was dan ook wachten tot Noorman na zijn succesvolle tournee met het werk van Leonard Cohen zijn andere grote held terug naar Nederland zou brengen.

Wie is Tom Waits?
‘’Tom Waits heeft een stem die klinkt alsof hij geweekt is in een vat bourbon, maandenlang uitwaaide in een rokerij en dan naar buiten is gebracht om met een wagen te overrijden.’’ De woorden van schrijver Daniel Durchholz zijn veelzeggend. En wat zei Flip Noorman daarop? ‘’Oké. Uitdaging geaccepteerd.’’

Trouw geeft ★★★★ vier sterren: ‘’Broeierige sfeer die nog lang blijft nagloeien.’’

En Theaterkrant.nl zegt: "Tom Waits treedt niet meer op. Noorman komt zo dicht bij het hart van de zaterdagnacht als dat mogelijk is, in een taal die ver af staat van de Amerikaanse werkelijkheid van Tom Waits. Gaat dat zien, want dichter bij Tom Waits kom je niet meer".

Klik HIER voor een interview met Flip Noorman over zijn liefde voor Tom Waits.

 

 

‘Scherpe teksten, verfijnde muziek’

De Volkskrant ★★★★

Wie is Flip Noorman?
Flip Noorman is een zanger/theatermaker die bekend staat om zijn rauwe stemgeluid en eigenzinnige voorstellingen. Als frontman van zijn gezelschap De Noormannen maakte hij diverse programma’s waarmee hij honderden keren speelde. Hij won de Wim Sonneveldprijs, werd tweemaal genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs en speelde een uitverkochte tournee met het werk van Leonard Cohen waarin hij die nummers herinterpreteerde en deels ook vertaalde.