Stift Musical Encounters

met o.a. Daniel Rowland, Maja Bogdanović en Dana Zemtsov
Kom luisteren en genieten van de muzikale klassieke sterren van morgen
za 6 mei 2023 14:30
za 6 mei 2023
14:30
  • za 6 mei 2023
    14:30
    Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje
    Muziekcentrum, Enschede
    Kleine Zaal

Klassieke talenten krijgen geweldige leerplek bij Stift Musical Encounters

Kom op zaterdag 6 mei in het Muziekcentrum Enschede luisteren naar de sterren van morgen. Het Stift Musical Encounters is de plek waar jonge klassieke musici niet alleen les krijgen van gerenommeerde musici, maar ook met deze zij aan zij spelen en de mooiste kamermuziekwerken laten horen. Dit alles staat onder leiding van violist en artistiek leider Daniel Rowland.

Het Stift Musical Encounters is een mooie opmaat voor het Stiftfestival in de zomer.

Het Stift Musical Encounters is speciaal opgericht om jonge talenten een hart onder de riem te steken en hen podiumervaring te laten opdoen. Deelnemers maken een flexibele mix mee van individuele klassen en intensieve kamermuziek. Dat doen ze zij aan zij met internationaal gerenommeerde musici.

De leerzame dagen worden gevuld met het repeteren van kamermuziek, met coaching en repetities tot in de avond.

Het definitieve programma wordt nog bekend gemaakt.

Wat is het Stiftfestival?
Het Stiftfestival biedt een muzikale beleving van internationale topkwaliteit. Het programma combineert muziek met andere cultuurvormen zoals zang, literatuur, kunst en dans. Historische kerken en landgoederen in het prachtige Twentse coulisselandschap vormen het decor van dit jaarlijks negendaagse festival.

Het Stiftfestival staat onder leiding van artistiek leider Daniel Rowland. Hij richtte in 2005 het Stift International Music Festival op in Twente, waar hij opgroeide, met het vijftiende-eeuwse Stift als kloppend hart.

Het Stiftfestival wordt geprezen als een festival van grote intimiteit, avontuur en sfeer.

Talenten vullen leerzame dagen met repeteren, coaching en repetities tot in de avond

Wie is artistiek leider Daniel Rowland?
Daniel was twaalf jaar lang de primarius van het Brodsky Quartet, met wie hij furore maakte tijdens het Prinsengrachtconcert in 2017. Zij traden op over de hele wereld op en maakten talloze opnames, waaronder de beroemde Shostakowitch Cycle. Daniel geeft les aan het Royal College of Music in Londen.
Daniel werd geboren in Londen en begon zijn vioollessen in Enschede nadat zijn ouders naar Twente waren verhuisd. Hij studeerde bij Jan Repko, Davina van Wely, Herman Krebbers, Viktor Liberman en Igor Oistrakh.
De ontmoeting met Ivry Gitlis in 1995 was van grote betekenis en leidde tot lessen in Parijs en later tot muzikale samenwerkingen.
Zijn viool is van Lorenzo Storioni (Cremona 1796) en zijn strijkstok is een Maline, in bruikleen gegeven door het Nationaal Instrumentenfonds.