Jamaica

Nederlands Blazers Ensemble
Nederlands Blazers Ensemble brengt Jamaica op geheel eigen wijze naar Muziekcentrum Enschede
zo 7 mei 2023 15:00
zo 7 mei 2023
15:00
  • zo 7 mei 2023
    15:00
    Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

Ga met NBE mee op muzikale reis door muziekeiland Jamaica

Voor het eerst in zijn geschiedenis is het Nederlands Blazers Ensemble op het eiland Jamaica geweest. Juist, dat eiland dat doordrenkt is van reggae. Op zondag 7 mei laat het NBE in het Muziekcentrum Enschede zien waarom Jamaica zo mooi is en waarom de muziek nóg mooier is.

De blazers zijn door de getto’s van de hoofdstad Kingston getrokken om artiesten te zoeken, te vinden en samen muziek te maken: lokaal beroemde muzikanten en jonge opkomende talenten. Welke muziek ze daar tegenkwamen? Reggae, ska en nog veel meer... Een aantal van deze ervaren en jonge helden gaat met het NBE mee op tournee langs de Nederlandse podia. Tijdens de voorstelling worden de blazers op het podium vergezeld door reggae-fenomenen Kiddus I en Queen Omega.

Tijdens de voorstelling wordt ook contact gemaakt met een groep Jamaicaanse muzikanten, die vanaf het eiland geprojecteerd op een groot scherm live samenspeelt met de blazers op het podium. Bezoekers wanen zich op Jamaica: bedwelmend, ontroerend en swingend.

jongNBEoost
Speciaal voor dit concert wordt een muzikale bijdrage geleverd door jongNBEoost: een jong en talentvol ensemble uit de regio, opgericht door het NBE en bestaande uit tien gevorderde amateurs of beginnende conservatoriumstudenten tussen de 15 en 20 jaar.

Gratis inleiding
Bij de voorstelling Jamaica van het NBE wordt om 14.00 uur een gratis inleiding gegeven. Bezoekers kunnen de inleiding bijwonen op vertoon van hun toegangskaarten voor het concert. Reserveren is dus niet nodig.

'Het energieke Nederlands Blazers Ensemble klinkt als een klok'

De Volkskrant

Wat is het Nederlands Blazers Ensemble?
Het Nederlands Blazers Ensemble is een groep van ruim twintig topmusici die zo’n tachtig keer per jaar samenkomt om in binnen- en buitenland bijzondere programma’s te spelen. Gezamenlijke bezieling en honger naar avontuur drijft het NBE tot het maken van theatrale muziekprogramma’s die zelden onder één muzikale noemer te vangen zijn; het NBE combineert eigentijdse en oude muziek van alle soorten en maten die de zinnen en verbeelding prikkelt.

Het NBE is altijd op zoek naar intrigerende samenwerkingen met musici uit andere culturen en spannende combinaties met andere disciplines. Met de vernieuwende programma’s wil het NBE een groot publiek verrassen, boeien, ontroeren en prikkelen.

Over het NBE zegt artistiek leider Bart Schneemann: ‘’Wij houden ervan muziek te spelen uit alle windstreken, van alle tijden en alle muziekstijlen met elkaar te verbinden. In elke voorstelling proberen wij de kracht van al die prachtige noten te gebruiken om u een verhaal te vertellen. Een verhaal dat u zal ontroeren, verbazen en op andere gedachten zal brengen.’’