Zus van mijn zus

Via Rudolphi Producties
Topactrices Ariane Schluter en Marisa van Eyle brengen vrolijke, muzikale ode aan hun dierbare doden
vr 19 mei 2023 20:30
vr 19 mei 2023
20:30
  • vr 19 mei 2023
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Een portret van twee springlevende zielen en hun vele dierbare doden - met Ariane Schluter en Marisa van Eyle voor het eerst samen op het toneel

Zus van mijn zus is een lofzang op het leven en een ode aan onze doden. Het is een levendige trip down memory lane. Deze rijkgevulde theateravond kent twee topactrices: Ariane Schluter en Marisa van Eyle. Ze zijn op vrijdag 19 mei te zien en te beleven in De Kleine Willem.

Twee zussen, beiden ouder dan ze willen toegeven, treffen elkaar voor het eerst sinds jaren weer. Aanleiding is een brief van de gemeente: het graf van hun vijftig jaar geleden overleden zusje zal worden geruimd, tenzij de grafrechten worden verlengd. Ineens staan de zussen voor de praktische keuze: Wat doen we met Coosje?

Ze mijmeren wat over hun vroegste herinneringen aan ‘ons kleine zusje’, maar al snel volgen de verhalen over alle andere dierbaren die ze verloren: ooms, tantes, vader, moeder, collegae, idolen, ex-vriendjes en meer.

Ze nodigen de dood, als onlosmakelijk deel van het leven, uit aan tafel. Ontelbare anekdotes, gedachten en emoties buitelen over elkaar heen. Er ontstaat een caleidoscopisch portret van deze twee springlevende zielen en hun dierbare doden.

'Je gaat eigenlijk altijd een liefdesband aan met een regisseur. ik kom als acteur tot mijn beste prestaties als ik mij volledig aan hem of haar overgeef'

Ariane Schluter, twee keer winnares Theo d'Or en draagster Theo Mann-Bouwmeesterring

Credits

-Tekst: Peer Wittenbols
-Regie: Belle van Heerikhuizen
-Scenografie: Ruben Wijnstok