Unseen - reprise

Jakop Ahlbom Company
Vier ★★★★ sterren voor Unseen - WijkJury Enschede: beste voorstelling van het seizoen
za 27 mei 2023 20:00
za 27 mei 2023
20:00
  • za 27 mei 2023
    20:00
    Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

Unseen, in pursuit of love als melancholisch liefdesdrama

Een melancholisch liefdesdrama in de unieke visuele stijl van Lebensraum. Dat is Unseen, in pursuit of love van de Jakop Ahlbom Company. Deze visueel en fysieke theatervoorstelling is op zaterdag 27 mei in het Wilminktheater te zien. De productie staat voor het tweede achtereenvolgende jaar in het Wilminktheater. De voorstelling is namelijk vorig jaar door de WijkJury uitgeroepen ‘De Keuze van de WijkJury Enschede’. 

Unseen is onder meer geïnspireerd op de Koreaanse film Bin-Jip van Kim Ki-Duk. Het toont Ahlboms fascinatie voor ongrijpbare en surreële werelden. Net als in het eerdere Lebensraum is deze voorstelling poëtisch, fysiek en humorvol.  

Het verhaal? Een ongelukkige vrouw voelt zich eenzaam en niet gezien. Haar echtgenoot kan het verleden niet van zich af schudden. Dan is er nog een stille inbreker die in lege huizen overnacht. De komst van deze inbreker zet hun relatie nog meer onder druk. Het doet hen beseffen wat werkelijk van waarde is.

NRC is onder de indruk van Unseen: ‘’De kenmerkende stijl van Ahlbom, waarbij uitputtende fysieke acts, dans en illusies met elkaar vervlochten zijn. Die momenten zijn vaak poëtisch, zien er fantastisch uit en verrassen.’’

De Volkskrant geeft vier ★★★★ sterren: ‘’...uiterst precieze timing, aangrijpende dans, adembenemende bewegingspatronen, uitgevoerd door soepele lichamen die als leden poppen om elkaar wentelen.’’

De Theaterkrant: ‘’… de precisie op alle niveaus, de bijzondere vondsten, het dwingt onverminderd respect af en maakt dat je steeds weer geboeid blijft kijken.’’

WijkJury Enschede onder de indruk
De WijkJury was vorig theaterseizoen zo onder de indruk van Unseen, in pursuit of love, dat deze voorstelling is uitgeroepen tot ‘De Keuze van de WijkJury Enschede’. Het Wilminktheater wil dan ook iedereen kans geven deze productie te zien. Dat kan op zaterdag 27 mei in het Wilminktheater.

De WijkJury is een groep van tien verschillende stadsbewoners die niet eerder of nauwelijks naar het theater zijn geweest. Samen bezoeken zij tien voorstellingen van september tot en met juni. 

Aan het eind van het traject kroont de jury een voorstelling als ‘De Keuze van de WijkJury Enschede’. Dat is dus Unseen, in pursuit of love.

Met inleiding
Voorafgaand aan Unseen, in pursuit of love wordt een inleiding gehouden. Klik HIER voor meer informatie en aanmelden.

‘Uiterst precieze timing, aangrijpende dans en adembenemende bewegingspatronen’

De Volkskrant ★★★★

Credits

Met: Silke Hundertmark, Reinier Schimmel en Jakop Ahlbom

Wat is de Jakop Ahlbom Company?
De Jakop Ahlbom Company is een theatergezelschap dat fysieke voorstellingen maakt die tot de verbeelding spreken. Met een mix van mime, dans, slapstick, muziek, magie en visuele effecten maken ze woordeloze, verhalende voorstellingen.
Het gezelschap toert nationaal en internationaal. Met hun surreële beeldtaal bereiken ze een groot en divers publiek.