Dirigent Bertie Baigent

Lunchconcert Phion

Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel
Openbare repetitie Phion als muzikale lunchbreak van de dag
do 2 feb 2023 12:00
do 2 feb 2023
12:00
  • do 2 feb 2023
    12:00
    Incl. garderobe
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

Phion neemt bezoekers in een wonderschoon programma mee naar de Oriënt

Geen mooiere lunch dan een muzikale lunch. Bezoek daarom de gratis lunchconcerten in de Kleine Zaal van het Muziekcentrum Enschede. Het is een laagdrempelige manier om kennis te maken met verschillende muziekgenres. Het volgende lunchconcert in de serie vindt plaats op donderdagmiddag 2 februari van 12.00 tot 12.45 uur. Dan is er een openbare repetitie van Phion. Dirigent is Bertie Baigent.

In deze openbare repetitie neemt het orkest de bezoekers mee naar de Oriënt met een wonderschoon programma. Er kan worden gerepeteerd aan de nocturnes van Debussy, de Danssuite van Bartók, Sheherazade van Ravel of aan de prachtige liederen van Abdel Wahab, oorspronkelijk gezongen door zanglegendes Umm Kulthum en Fairouz. Deze muzikale lunch duurt 45 minuten.

De gratis lunchconcerten van Phion in de vorm van een openbare repetitie zijn een groot succes. Het is even genieten van klassieke muziek rond het middaguur. Bezoekers zijn er live getuige van hoe de dirigent en het orkest samen werken aan het concertprogramma van die week. Geen repetitie is hetzelfde, dus wat de bezoekers gaan horen en zien is nog een verrassing.

Openbare repetitie: telefoon uit
Dit lunchconcert is een openbare repetitie. Om te voorkomen dat de musici gestoord worden tijdens het repeteren, wordt gevraagd de mobiele telefoon uit te doen. Ook is het niet mogelijk de zaal voortijdig te verlaten.

Lekker luchen
Artiesten zorgen tijdens de lunchconcerten in de kleine zaal van het Muziekcentrum Enschede voor een gevarieerd programma. Lunchen kan natuurlijk ook. In het Muziekcentrum zijn soep en broodjes tegen betaling verkrijgbaar. Aanmelden voor de lunchconcerten hoeft niet.

Geen mooiere lunch dan een muzikale lunch

Bertie Baigent

Wie is dirigent Bertie Baigent?
Nog maar 27 jaar oud heeft de Engelse dirigent Bertie Baigent al grote indruk gemaakt in de wereld van de klassieke muziek. ‘’Een talent waarmee we rekening moeten houden’’, schrijft Opera Magazine.
Hij studeerde orkestdirectie en compositie aan de Royal Academy of Music in Londen waar hij in 2018 in beide richtingen met onderscheiding afstudeerde.
Baigent is niet alleen dirigent maar geniet ook bekendheid als componist. Vele van zijn composities, waaronder muziek voor koor en orgel, kamermuziek en symfonische werken hebben inmiddels hun weg naar het concertpodium gevonden.